duminică, 18 mai 2014

Patriarhul sârb a numit parada gay drept o adunare de perversiuni și vicii

Patriarhul sârb Irineu a numit parada gay drept “vârful aisbergului imoral și adunarea tuturor perversiunilor și viciilor.” “Îmi pare rău pentru acești oameni care fac parte din așa-numita populație-gay. Este o tulburare sau abatere de la natura umană … nu pot înțelege de ce ni se impune această problemă nouă și ne-o arătă deschis, “- a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe într-un interviu pentru” Nedelnik “, răspunzând la întrebarea dacă Biserica Sârbă va cere autorităților interziceea paradei gay. 

În acest an în capitala sârbă din nou se pregăteşte o acţiune de o săptămână numită “Parada demnităţii“, preconizând o varietate de evenimente, expoziții și concerte, popularizând diverse manifestări ale activităţii comunității LGBT. Acțiunile pregătite, din nou au divizat societatea sârbă, majoritatea căreia are o atitudine negativă față de astfel de evenimente. 

Anul trecut, un similar “Parad al demnităţii“ a fost însoțit de manifestări hulitoare şi blasfemiatoare. Totodată asupra autorităților sârbe s-au făcut presiuni fără precedent din partea statelor UE și SUA de a desfășura aceste activități. Un rol activ în acest sens l-au avut diverși politicieni și diplomați europeni.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravoslavie.ru

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu