luni, 30 iunie 2014

Încă o dovadă a sfinţeniei Părintelui Arsenie Boca. Ce a spus demonul dintr-o femeie la mormântul de la Prislop

Ne-am apropiat şi am văzut cum acea femeie din scaunul cu rotile era forţată de cineva să se atingă de sfânta cruce a Părintelui. Stătea cu capul dat pe spate, cu gura deschisă, şi se auzea cum din ea cineva vorbea. Era ca un vaiet şi un dialog totodată, între acel duh care o stăpânea şi Părintele. Noi nu am auzeam decât duhul din ea, care vorbea cu o voce când subţire şi ţipătoare, când groasă şi grea.

Din ce auzeam, se înţelegea că Părintele îi zicea să iasă din acea femeie şi duhul răspundea: "Nu ies, sunt aici de 20 de ani şi nu m-a scos nimeni! Şi ai venit tu, Arsenie să mă scoţi acum? Vaiii, nu mai pot, Arsenie, mă arzi! Dacă ies unde să mă duc? De ce te-ai născut tu, Arsenie, de ce? Ca să îmi strici tu împărăţia? Încetează, nu mai pot! Gata, ies, ies, nu mai poi! Arsenie, mă arzi! Lasă-mă! Or să te facă sfânt!"

Dialogul cred că a mai continuat, nu ştiu cum s-a terminat, căci cei cu care eram nu au putut să mai asiste pentru că era pentru prima oară când vedeau aşa ceva.

Ionuţ Vasilache, Vaslui

Mărturie apărută în cartea Părintele Arsenie Boca - o viaţă închinată schimbării vieţii noastre, ed. Agaton, Făgăraş, p. 364.

Introdu e-mailul pentru abonare:

3 comentarii:

  1. Parintele Arsenie Boca era impotriva ecumenismului. In cartea "Cararea Imparatiei", in partea I: "Cararea", capitolul "Din pacatosi, sfinti", Parintele Arsenie Boca spune despre Biserica Ortodoxa: "Calea mantuirii, sau Cararea, incepe cand omul vine - de cele mai multe ori abia viu din galceava cu moartea - si intra in Biserica vazuta, cea adevarata, care e: "Una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica". Mantuitorul nostru a intemeiat si are numai o Biserica crestina, nu opt sute. Biserica aceasta, una, e sfanta pentru ca Sfant e Intemeietorul si, ca atare, ramane mereu sfanta, ba chiar sfinteste pe pacatosi. Celelalte "biserici" - casele de adunare ale sectelor - nu sunt sfinte, pentru ca sunt intemeiate de oameni robiti razvratirii si, ca atare, nici nu sfintesc pe nimeni. Biserica lui Hristos e soborniceasca, adica sta pe temelia celor sapte soboare a toata lumea si, prin furtunile istoriei, e carmuita nevazut de Mantuitorul Insusi, nu de vreun inlocuitor al Sau, mai presus de soboare. Biserica, in care ne mantuim, e apostoleasca, adica isi are slujitorii urmand, ca dar, prin punerea mainilor, unii de la altii in sir neintrerupt, suind pana la Apostoli si prin ei pana la Iisus Hristos. Toate celelalte "biserici" ivite dupa aceea, prin chiar aceasta sunt alaturea de cale, deci alaturea de mantuire."
    Despre "inselarea" spusa de altii, cred ca adevarul va iesi la lumina, mai devreme sau mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba esti nebun!? Vlad, apuca-te frate de jurnalism si nu o mai taragana cu "copy/paste" de prin unele carti si cu un comentariu de-al tau de 3 cuvinte ca asta e jurnalism de Spiru Haret!!!! Sau mai bine apuca-te de table, sah ori bowling daca n-ai nici o treaba cu jurnalismul!!!!

    RăspundețiȘtergere