duminică, 29 iunie 2014

RUSINOS! Sighet – martirilor anticomunişti le este refuzată cinstirea

Un capitol important al rezistenţei anticomuniste din Maramureş l-a constituit grupul de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului “Dragoş Vodă” din Sighet, numit mai târziu “lotul Vişovan”, după numele profesorului Aurel Vişovan, liderul grupului. Atitudinea lor dârză, de apărare a valorilor creştine şi naţionale, au plătit-o cu ani grei de închisoare la Sighet, Cluj, Târgşor, Canal, Gherla, Jilava etc.

Ca o firească recunoaştere a jertfei lor din partea tinerei generaţii, la iniţiativa Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA), a avut loc miercuri, 18 iunie a.c., dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative în incinta liceului, în prezenţa supravieţuitorilor, a familiilor acestora, a conducerii liceului şi a altor maramureşeni iubitori de istorie. Inscripţia de pe placă are următorul conţinut: “În această sală, care servea drept laborator de chimie, au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.

Din păcate, la numai câteva zile distanţă, placa a fost demontată, ca urmare a presiunilor exercitate de către Institutul “Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil “în oraşul lui Elie Wiesel “.

Vestea demontării plăcii a produs o profundă mâhnire în rândul opiniei publice anticomuniste din Maramureş.


Preot prof. Marius Vişovan,
Preşedinte AULA
Sursa: buciumul.ro

Introdu e-mailul pentru abonare:

2 comentarii:

  1. Elie Wiesel a fost dat in judecata ca impostor de catre un supravietuitor evreu al lagarului si coleg de suferinta al adevaratului Wiesel. S-au depus numeroase probe la dosarul respectiv. Impostorul Elie Wiesel a fost promovat de Ion Ilici Iliescu, imediat dupa "revolutia" din '89. E posibil ca fostii securisti, ajunsi in structurile noii puteri de dupa '89 sa-i fi "suprapus" acestuia identitatea peste cea a adevaratului Wiesel - victima reala a lagarului si mort probabil, la mai multi ani de la eliberare. Prin intermediul "Institutului" s-au sifonat cantitati uriase de bani de la buget in buzunare neidentificate (nu va imaginati acum ca au beneficiat victimele reale ale nazismului; acestea sunt folosite, de multe ori fara stirea lor ca paravan, intr-un total dispret fata de suferinta lor) . Acum, "Institutul" care ii poarta numele, continua opera de denigrare si batjocorire a istoriei, romanesti si a victimelor atrocitatilor comise de autoritatile staliniste, in aceeasi masura in care au facut-o invadatorii bolsevici in anii '50. Acesti batjocoritori ai victimelor comunismului ar trebui ei insisi cercetati daca nu au avut, cumva, legatura directa cu tortionarii si asasinii din perioada de trista amintire, in care aproximativ 2.500.000 de romani au cazut victime valului de crime, deportari, torturi si santaj. Nu mai vorbesc de tentativele repetate de mistificare a istoriei si creare artificiala de tensiuni interetnice (alte metehne ale ocupantului stalinist) sau obtinerea de foloase materiale in baza unei identitati false - ele insele niste fapte penale chiar si astazi...

    RăspundețiȘtergere
  2. PRIGOANĂ LA MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ!!!
    De pe CREDINȚĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!

    Cineva de încredere de la Mănăstirea Petru Vodă a zis că:
    “Stareţul Mănăstirii Petru Vodă Prot. Hariton Negrea a zis ieri(28.06.2014) în sinaxă că Patriarhul Daniel Ciubotea a dat ordine Mitropolitului Teofan să desfiinţeze Mănăstirea de călugări şi să o facă de maici. Mitropolitul ar fi zis că face ce poate ca să nu se întâmple asta. Aiurea. Sfântul Părinte Justin Pârvu a proorocit asta”

    Doamne ajută!
    Să aveţi pace!

    Iacoboaie Radu | 29 iunie 2014 la 19:06
    Și credeți că Mitropolitul Teofan poate să alunge monahii de la mănăstirea Petru Vodă? Doamne ferește!

    RăspundețiȘtergere