duminică, 29 martie 2020

Sfântul Nichifor Leprosul apare în Bulgaria și dă leacul pentru Coronavirus

„…… Am aflat de pe internet că jurnalistul Angel Bonchev pregătea o carte despre un necunoscut pentru noi – Sfântul Nichifor Leprosul – într-un moment critic când lumea este acoperită de pandemia coronavirusului și mii de oameni au murit, uciși de această nouă plagă.
L-am sunat la telefon și mi-a povestit pe scurt despre viața lui dusă în suferință și despre crucea grea care i-a fost dată. Am fost foarte nerăbdătoare și deranjată în săptămânile precedente de tot ce se auzea pe mass-media, dar în acel moment m-am simțit mângâiată, mai ales când am aflat că Sfântul Nichifor a apărut unui bărbat din Grecia pentru a inspira curaj și dorința de a ajuta oamenii împotriva acestui rău.
Întrucât până în acest moment nu aveam prea multe informații despre viața lui, acatistul sau rugăciunile, am fost mângâiată de puținul pe care îl știam deja și mi-am spus că sfântul va ajuta, am crezut că va fi cu noi și m-am simțit aproape de el. Am plâns toată noaptea rugându-mă, gândindu-mă la ce se întâmplă în lume și la cazurile de persoane infectate care cresc în fiecare zi în Bulgaria.

Prima noapte

În noaptea aceea am adormit la ora 4. În visul meu, m-a vizitat Sfântul Nichifor Leprosul. L-am recunoscut imediat. L-am văzut în rasa lui neagră, în picioare, ținând o cruce de aur în mâna dreaptă. El mi-a adresat cuvintele: „Avertizați pe toți creștinii să se roage mie, în mod repetat. Să citească și slujbele. Există un leac și acesta este Sfânta Împărtășanie. Există și o plantă medicinală, cimbrul, care ucide viruși. Și în orice caz, asigurați-vă că vizitați casa lui Dumnezeu în acest moment dificil, deoarece nu există contagiune acolo și nimeni nu poate fi infectat. Asta a fost prima noapte.

A doua noapte

A doua noapte, a venit din nou și a spus de această dată că mulți creștini, și nu numai, s-au rugat lui, deoarece a răspândit și prin rețelele de socializare despre apariția sa în Grecia. De asemenea, mi-a spus să-i spun fiului meu să se roage lui, dar nu o singură dată, așa cum i-am spus; nu este suficient. – „De mai multe ori”, repetă sfântul. A doua zi l-am întrebat pe copilul meu: „De câte ori te-ai rugat Sfântului Nichifor? Și a răspuns că o singură dată, dimineața. I-am explicat că nu a fost suficient.

A treia noapte

A treia noapte l-am văzut din nou. Dar de data aceasta, cel mai important lucru pe care l-am înțeles a fost că Bulgaria va fi protejată de virus. M-am întors către el cu întrebarea: „Va fi păzită toată Bulgaria?”. Mi-a spus: „Da!” În acel moment, am văzut țara noastră ca pe o hartă, iar el s-a așezat peste ea, peste Bulgaria de sud, și mai exact undeva peste Plovdiv. Și el a spus: „Sună clopotele, sună clopotele, sună clopotele!” Am întrebat: „Există clopote în Eparhia Plovdivului?” „Da!” A răspuns foarte pe scurt și afirmativ. Apoi s-a înălțat la cer și cu crucea de aur în mână a binecuvântat de sus. Chiar de pe cruce o lumină a coborât și a luminat întreaga țară. Ultimul lucru pe care l-a spus a fost: „Va trece!”
După toate acestea, s-a produs o schimbare extraordinară în mine. Reasigurarea și puterea pe care Sfântul Nichifor Leprosul, făcătorul de minuni, le-a insuflat în mine, în fața panicii care a cuprins toată lumea, inclusiv țara noastră … „
Bazat pe o mărturie din Bulgaria
Sursa: https://ro.asceticexperience.com/

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu