sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Parintele Arsenie Boca - Sfaturi si indemnuri

Stii ca Mântuitorul si Împaratia lui Dumnezeu locuiesc si înauntrul nostru. De aceea, nu ne mântuim noi, ci El ne mântuieste. Dar, pentru neputintele firii noastre, slabite de pacat, nu trebuie sa ne întristam, ca si Dumnezeu se întristeaza cu noi. Dumnezeu iubeste o pocainta senina; as zice ca pocainta cea mai placuta lui Dumnezeu a fost a femeii ce a gresit mult, dar în loc de orice alta pocainta, L-a iubit cu atât mai mult pe Iisus. Vreau sa zic,daca nu v-ati tot macina mintea cu pacatele -ajunge cât le pomeniti la spovedanie - daca nu v-ati otravi gândul cu ele, ati lasa toate înapoi si v-ati însenina fata si inima de dragul lui Dumnezeu, care poate El ceea ce la oameni este cu neputinta. Seninatatea, asta care nu scade, asta as vrea sa o prindeti de la mine.

- Mai bine o rugaciune pentru cel care înjura, decât o observatie.
- Mai mare este omul în genunchi, decât în picioare
- Solutia nu e de a aduna totul în tine, de a încerca sa rezolvi tu totul; fara ajutorul supranatural te va face sa explodezi.
-Sa nu vorbesti niciodata despre proiectele tale, caci cel rau stie doar ce vorbesti nu si ce gândesti si ti le nimiceste.
- Mai bine de jumatate din numarul patimilor sunt ale mintii. Postul lucreaza si asupra acestora.

- Bolile încep de la suflet, de la minte, de la conceptia despre lume, de la dezechilibrul mintal.
- Paralizia loveste de obicei pe cei nesatui de avere si poate fi mostenita.
- Numai cât necaz îi trebuie omului ca sa se mântuiasca da Dumnezeu omului. Este cu dreptate sa tragi scurta (necazul) pentru necredinta. Când omul îsi revizuieste pozitia fata de Dumnezeu, fata de Domnul Iisus Hristos, fata de Biserica, atunci si Dumnezeu va fi cu el. Va fi mai greu de copiii celui ce nu-si revizuieste pozitia fata de Dumnezeu.
- Nu-l judeca pe cersetor ca fumeaza.
- Diavolul prezinta patimile din om ca placute si usoare.

- Pacatele se înregistreaza în codul genetic al fiecaruia.
- Sa nu credeti ca veti intra dupa moarte întru Împaratia în care n-ati trait pe pamânt!
- Sufletul e trimis de Dumnezeu în momentul conceperii si Dumnezeu singur, stie ce va fi cu copilul acela, cu ce capacitati ar fi venit în lume si ce va fi si ce va face în lume. Numai te trezesti la batrânete cu ispasirea pentru copiii pe care nu i-ai lasat sa se nasca sau chiar i-ai avortat.

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu