joi, 26 septembrie 2013

Ce se intampla, in timp de o ora in corpul tau, dupa ce ai baut un pahar de Cola!

In primele 10 minute: 10 lingurite de zahar intra in sistemul tau. (100% din aportul zilniczahar colarecomandat). Nu vomiti imediat din cauza excesului de dulce, deoarece acidul fosforic ii taie aroma ajutand sistemul sa tina zaharul sub control.
20 minute: Nivelurile de zahar din sange cresc ametitor, provocand o explozie de insulina. Ficatul raspunde la acest lucru prin transformarea oricarei bucati de zahar pe care poate pune mana in grasime.( Si exista o multime de zahar disponibil in acest moment)
40 minute: Absorbtia cafeinei este completa. Pupilele ti se dilata, presiunea in sange se ridica, iar ca raspuns ficatul arunca mai mult zahar in fluxul sanguin .Receptorii adenozinei din creier sunt acum blocati si astfel se  previne somnolenta.

45 minute: Corpul tau creste productia de dopamina stimuland centrele de placerea din creier. Este fizic acelasi mod in care functioneaza si heroina.
60 minute: acidul fosforic leaga calciu, magneziu si zincul in intestinul inferior, oferind un nou impuls metabolismul. Situatia este agravata si de dozele mari de zahar si indulcitori artificiali si de asemenea si de cresterea excretiei urinare de calciu.
60 de minute: proprietatile  diuretice ale cofeinei intra in joc. (te face sa urinezi.) In acest moment poti fi sigur ca vei urina ,legatura de calciu, magneziu si zinc, care trebuia sa ajunga la oasele tale, precum si alti electroliti de sodiu si apa
60 minute: In timp ce avalansa din tine se retrage incepi sa ai o cadere de zahar.  Devii iritabil si / sau lent. Ai eliminat de asemenea acum si toata apa care era in Cola. Dar nu inainte de a o infuza cu elemente nutritive valoroase corpul tau care ar fi putut fi folosite pentru lucruri ca  hidratarea sistemul tau sau de a construi oase si dinti puternici.
Inca un amanunt important, este cunoscut faptul ca este necasara o cantitate multa mai mare de substante alcaline (baze) pentru a neutraliza o cantitate de acid. Pentru a neutraliza (dilua si alcaliniza) un pahar de cola si efectele sale din exemplul nostru , este nevoie de peste 30 de pahare de apa.
Deci, asta este, o avalansa de distrugere intr-un singur pahar. Imaginati-va daca beti aceasta zi dupa zi, saptamana dupa saptamana sau chiar de mai multe ori pe zi corpul vostru este supus unui program de autoistrugere.
Sfatul de urmat este simplu, probabil cel mai simplu. Beti apa oameni buni, apa de izvor. Daca nu aveti acces la un izvor nepoluat, beti apa din comert in care sa puneti o planta vie..busuiocul este un exemplu bun. Cand corpului tau ii este sete, el stie exact ce vrea , stie exact ce cere. Cere ce a fost proiectat sa primeasca. Nu uitati suntem 80% apa, nu Cola.
Viataverdeviu

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu