luni, 20 ianuarie 2014

Un calugar din Borsa hraneste 50 de batrani in fiecare saptamana

Staretul manastirii Prislop din Borsa, Celestin Ceusan, a hotarat sa-i slujeasca si pe cei in nevoi, si cum altcumva decat prin a le asigura o masa in fiecare vineri.

Astfel, 50 de batrani din Borsa primesc de mancare din produsele pe care calugarul le trimite de la 25 de kilometri unui baiat de incredere, care, ajutat de mai multi liceeni din localitate, pregatesc o masa calda pentru batrani.

“In Borsa, Primaria a facut un centru social destul de modern si au in jur de 80 de batrani, dar ei se intalnesc ziua, fac diverse activitati, cu elevii, cu cei de la liceu si, vinerea, o data pe saptamana, noi asiguram o masa pe care o fac tot elevii.

Noi le dam produsele care trebuie, iar elevii de la liceu, impreuna cu un alt baiat, fac mancarea si apoi ii servesc pe batrani. Le trimit alimente pentru aproximativ 50 de oameni”, a spus Celestin Ceusan.

Acesta spera ca pe viitor sa infiinteze o cantina sociala proprie si sa poata asigura doua mese in fiecare saptamana pentru varstnici.

“Cu ajutorul lui Dumnezeu, nadajduim sa infiintam o cantina sociala. La centrul asta social dam numai o singura data pe saptamana, iar daca ar fi fost aici langa noi era altceva. Vreau sa angrenez acum si preotii din Borsa, ca sa dam de doua ori pe saptamana”, a adaugat Celestin Ceusan.

Vlad HERMAN, www.ziarmm.ro

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu