joi, 25 octombrie 2012

Vaccinuri sau Sfânta Împărtășanie? De ce nu-mi vaccinez copiii


Astăzi dimineață am fost împreună cu soția la medicul nostru de familie. În cabinet se afla doar asistenta, pe care am anunțat-o respectos că eu nu mai vrea să-mi vaccinez copiii. Din necunoștință de cauză și speriat de alții că vaccinurile sunt obligatorii și copiii nu vor fi primiți la școală, am acceptat încă de la nașterea lor, repede și fără să mă informez, ca fetele noastre să fie vaccinate. Acum, după ce am aflat că vaccinurile sunt doarrecomandate de lege și nicidecum obligatorii, am hotărât să stopez vaccinarea fetițelor.

Mare mi-a fost mirarea când am văzut reacția asistentei, care a încercat foarte dur să mă convingă că greșesc. După o discuție de câteva minute, și după câteva amenințări că nu voi mai primi carnetul de vaccinări și copiii nu vor mai putea intra la grădiniță și la școală, doamna asistentă mi-a spus să merg la Direcția de Sănătate Publică și să obțin o hârtie prin care să demonstrez că nu sunt de acord ca fetițele mele să fie vaccinate. E aberant să mergi la o instituție să-ți dea o hârtie ca să demonstrezi ceva ce legea nu interzice: adică refuzul vaccinului, și apoi să aduci acea dovadă la o altă instituție (medicul de familie).

Consternarea vine ca urmare a întrebării: „De ce să refuzi un vaccin, care previne anumite boli.” Vă voi relata mai jos motivațiile mele.

Prima și cea mai importantă motivație este credința în Dumnezeu. Sunt de acord să-mi tratez copilul dacă este bolnav, dar nu sunt de acord să-i administrez medicamente în scop profilactic, pentru a preveni fel de fel de boli. Credința mea și a familiei mele în Dumnezeu nu este doar un hobby de weekend, o activitate de timp liber, ci este o relație reală cu Dumnezeu, în care ne punem nădejdea secundă de secundă. Cred că Dumnezeu mă ocrotește de tot răul, cred că mă ferește de boli, de oamenii răi, de necazuri, de supărări, de situații dificile, etc., sau dacă nu mă ferește, atunci mă scoate din ele mai întărit. Cred că Dumnezeu îmi poartă de grijă și mă povățuiește mereu ce alegeri să fac și ce e bine pentru sănătatea trupului și sufletului meu. Cred în Dumnezeu pentru că de zece ani de când m-am apropiat de El, i-am simțit prezența și intervenția în viața mea și a familiei mele.

Credința noastră nu se întemeiază doar pe rugăciune ci și pe o participare reală și puternică în viața Bisericii, acolo unde Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, adună sub aripa sa iubitoare pe toți creștinii, vindecându-i de bolile sufletești și de cele trupești. În Biserică fiecare creștin se împărtășește de Harul lui Dumnezeu prin Sfintele Taine și odată ajuns în om, Harul curățește sufletul, purifică mintea, vindecă bolile și reînnoiește ființa omului. Cred în Dumnezeu pentru că mă împărtășesc cu Trupul și Sângele Lui cât mai des posibil și zic și eu ca Sfinții Părinți, înainte de a mă împărtăși:

„Pâine a vieții celei veșnice să-mi fie mie Trupul Tău cel sfânt, Milostive, Doamne, și scump Sângele Tău, și tămăduire durerilor celor de multe feluri.”

„Bun este Domnul, gustați și vedeți...”
„Cu sufletul și ci trupul să mă sfințesc, Stăpâne, să mă luminez, să mă mântuiesc, să-Ți fiu Ție locaș prin împărtășirea Sfintelor Taine, avându-Te pe Tine locuitor întru mine, împreuna cu Tatăl și cu Duhul Sfânt, făcătorule de bine, mult milostive. Slava Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh!
Ca focul şi că lumina să-mi fie mie Trupul şi Sângele Tău cel scump, Mântuitor meu, arzând materia păcatului şi mistuind spinii patimilor şi luminându-mă tot pe mine cel ce mă închin dumnezeirii Tale.”
Boala este de cele mai multe ori semn al păcatului sufletesc și dacă ne îngrijim ca sufletul nostru să fie curat de orice patimă, atunci credem și nădăjduim că Dumnezeu ne va feri de orice problemă medicală. Dacă începem să ne punem nădejdea mai mult în știința medicală și mai puțin în Dumnezeu atunci suntem mai de plâns decât necredincioșii. Acum câteva zile am fost la Spitalul Fundeni din București, acolo unde este internată mama unui prieten de-al meu. Doamna este internată la Unitatea de Terapie Intensivă, zona în care s-au făcut cele mai mari investiții, de zeci de milioane de euro, dotări în aparatură medicală. Femeia a primit îngrijire din partea celor mai buni medici din România, administrându-i-se cea mai scumpă medicamentația posibilă.
Dar ce credeți? Prietenul meu a chemat până la urmă tot preoții să-i facă Sfântul Maslu acolo la patul ei, cu toată aparatura, cu toată știința oamenilor, cu toți banii din lume... Doamna era în comă, sedată, nu vorbea, nu mișca, nu era conștientă. În momentul când cei trei preoți au început slujba și au zis: „Binecuvântat este Dumnezeul nostru, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor” au început să-i curgă doamnei lacrimi din ochi, deși avea ochii închiși. Un om care nu aude, e în comă, inconștient și fără să se miște de două zile, a început să lăcrimeze când preoții au început să se roage pentru ea! I-au curs lacrimi din ochi toată slujba până la sfârșit...
După trei zile și-a revenit și primul lucru care l-a spus când și-a revenit a zis: „.. maslu..”
Ce poți să mai zici? În cine să-ți pui nădejdea? În oameni sau în Dumnezeu? Mai întâi în Dumnezeu și abia apoi în oameni, prin care lucrează Dumnezeu. Niciodată invers! Nădăjduiesc că Dumnezeu îmi va păzi copiii, pentru că duminică de duminică ei primesc Trupul și Sângele Domnului și știu și văd cât de mult folos le aduce.

Eu am 29 de ani și am făcut doar un vaccin în toată viața mea și n-am fost nicio zi internat în spital. Va veni boala și peste mine, că sunt păcătos, dar nădăjduiesc că Dumnezeu mă va ține sănătos cât mai mult timp.

Dacă ar fi să prevenim toate bolile din lume pe care copiii noștri le-ar putea lua, atunci ar trebuie să facem zeci de mii de vaccinuri, pentru zeci de mii de boli. Și dacă cele 4-5 vaccinuri administrate copiilor în primii doi ani de la naștere însumează 26 de tulpini de viruși, ce-am rezolvat? Am ferit copilul de 26 de boli! Dar de celelalte mii de boli cine îi ferește? Tot la Dumnezeu trebuie să nădăjduiesc, nu-i așa?

Și dacă nădăjduiesc în El să-mi ferească pruncii de 99.974 de boli, de ce n-aș nădăjdui să mă ferească de 10.000?

Mi-aduc aminte de cuvintele Sfântul Ioan de Kronstadt care zice frumos: „Bizuie-te pe ajutorul lui Dumnezeu, la modul absolut!”

Ce înseamnă absolut? Înseamnă că te poate ajuta în absolut orice detaliu al vieții, dar absolut orice!

Vaccinuri sau Sfânta Împărtășanie?

Sfânta Împărtășanie, adică Trupul și Sângele Domnului pentru că:

„Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.”


Vaccinurile în România nu sunt obligatorii ci doar recomandate. Accesul în școli și grădinițe nu se face sub obligativitatea prezentării carnetului de vaccinări. Pentru mai multe detalii citiți articolul: „Cum se poate refuza vaccinarea copiilor – bază legală
(Claudiu)

2 comentarii:

  1. " În cine să-ți pui nădejdea? În oameni sau în Dumnezeu?"
    In ceea ce exista. Pana la dovedirea ca exista D-zeu, trebuie sa ti-o pui in oameni. Acum sigur, e foarte bine sa fii sceptic, pentru ca oamenii sunt imperfecti si fac greseli frecvent. Dar cum decizi tu cand sa ai incredere in oameni si cand in...ce? in credinta? Credinta nu spune nimic de virusi!
    Aici e problema, ca daca este ceva ce nu-ti place, nu esti sincer sa spui ca nu-ti place, ci te ascunzi in spatele credintei inventand tot felul de explicatii.
    Nu te poti feri de toate bolile, insa din fericire ne putem feri de unele. Si gandeste-te ca nimic nu e mai oribil decat o epidemie care omoara copiii, dar nu inainte de a-i face sa sufere oribil, gen polio. Pt asa ceva avem vaccine.
    Pentru a preveni, prevenirea fiind mult mai ieftina si mult mai buna, desi nu este perfecta. Dar tu sa vorbesti de perfectiune? Tu cu credinta ta imperfecta sa ai pretentia de la stiinta si oameni sa fie perfefecti? Pai unde e d-zeul pe care il venerezi cand permite aceste boli in primul rand? Si multe alte nenorociri? Este asta perfectiunea? Hai sa ne pacalim singuri...ca sa ne simtim bine. La fel cum un betiv mai ia o gura din sticla, tu mai iei o gura de religie diletanta, ca asa te simti tu mai bine...

    "29 de ani și am făcut doar un vaccin în toată viața mea și n-am fost nicio zi internat în spital" - la varsta asta ar fi fost anormal sa fii internat. La 60-70 de ani, cand orgnismul cedeaza...atunci ce-o sa spui?
    Esti tu sigur ca ai facut doar un vaccin? Daca ai trait la stana, poate. Altfel, au fost campanii de vaccinare din maternitate si pana in scoli. Poate ai facut un vaccin pe care ti-l amintesti tu...Sau poate nu. Si daca ai trait la stana, intr-adevar, riscul sa contractezi o boala de la alti oameni este minim...

    RăspundețiȘtergere