sâmbătă, 28 aprilie 2012

Minunea icoanei Sfantului Mucenic Gheorghe cinstita de zeci de mii de MUSULMANI (video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pDJWDimtkqA]

Zeci de mii de turci musulmani au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe de pe Insula Prinţilor din Turcia.



 În acest an, în ziua sărbătorii Sfântului Marelui Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, zeci de mii de turci musulmani s-au adunat la Mănăstirea Sfântul Gheorghe, de pe Insula Prinţilor (la 50 de kilometri de Constantinopol) pentru a comemora sărbătoarea sfântului. Un rând interminabil s-a format în faţa mănăstirii, pentru a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Sfântului biruitor.






Numărul vizitatorilor din acest an s-a ridicat la 150 000, sărbătoarea sfântului fiind în acelaşi an cu ziua de independenţă a Turciei, care a fost zi liberă. Fascinant este că musulmanii, după zeci de ore de aşteptare la rândul interminabil, se apropie de icoana făcătoare de minuni într-o tăcere totală, se roagă, apoi îşi scriu dorinţele pe mici bucăţi de hârtie pe care le pun într-o cutie special pusă acolo.

Un film video cu acest cortegiu impresionant cu comentariu în limba greacă poate fi vizionat la:http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/12379-agios-georgios-o-koudounas.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: doxologia.ro


Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu