luni, 23 februarie 2015

A aparut cartea Pelerinajele, poarta spre Cer - Prislop. Petru Voda, Aiud si altele

La Editura Ortodoxia a aparut cartea Pelerinajele, poarta spre Cer - Prislop. Petru Voda, Aiud si altele


Mai jos redau prefata cartii scrisa de Laurentiu Dumitru, caruia ii multumesc pentru sprijin

Urmăresc de ceva vreme activitatea editorială a lui Herman Vlad. A coordonat apariția unor cărți ortodoxe ce au devenit repere pentru vremurile tulburi de acum. Vădita aplecare spre Sfinții închisorilor se simte la fiecare paș și în această carte – pledoarie pentru pelerinaje, pentru îndemnul evanghelic: Vino și vezi (Ioan 1, 46).

Dacă vrei să realizezi cât de contrafăcută și falsă e viața lumii noastre, vino să petreci câteva zile alături de monahii noștri! Viața se vede altfel după o astfel de experiență. Prislop, Aiud, Sădinca, Dumbrava, Râmeț, Petru Vodă, Sihăstria Rarăului, Sihla, Sihăstria, Neamț, Cămârzani, Râșca sau Voroneț sunt evocate în cuvânt de foc pentru ca cititorul să se pornească la drum și să le descopere pe viu.
E greu să scrii despre trăiri, despre stări, despre răspunsurile primite la întrebările lăuntrice. Pe de altă parte e ușor a scrie din simțuri, dar e cu anevoie a scrie din duh. Și ar mai fi ceva, cele de taină nu se pot trâmbița ușor. Ceea ce trăiește un pelerin, iar Herman Vlad nu face excepție, sunt lucruri de taină.

Herman Vlad vă învită să participați la taina sa, să simțiți dorul unei pregustări din Cerul lui Dumnezeu ascuns în taina viețuirii monahale.

Laurențiu Dumitru

Introdu e-mailul pentru abonare:

3 comentarii:

  1. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/23/de-ce-nu-mai-sunt-lasati-copiii-nostri-sa-invete-despre-dumnezeu-radu-iacoboaie-23-februarie-2015/

    RăspundețiȘtergere
  2. https://raduiacoboaie.wordpress.com/cele-mai-frumoase-cantari-ortodoxe/

    RăspundețiȘtergere
  3. https://raduiacoboaie.wordpress.com/sfintii-inchisorilor-comuniste/

    RăspundețiȘtergere