sâmbătă, 28 octombrie 2017

Imunolog Harvard: “Copiii nevaccinati nu prezinta niciun risc pentru copiii vaccinati.”

Un imunolog scolit la Universitatea Harvard a redactat o scrisoare deschisa in care explica de ce copiii nevaccinati nu prezinta niciun risc pentru copiii vaccinati.

Redam mai jos traducerea integrala.

"Numele meu este Tetyana Obukhanych. Detin o diploma de doctor in imunologie. Scriu aceasta scrisoare in speranta ca se vor corecta cateva perceptii gresite despre vaccinuri, cu scopul ca sa intelegeti ca ceea ce spun este sustinut de teoria acceptata a vaccinarii si de noile studii stiintifice.

Copiii nevaccinati prezinta un risc pentru populatie mai mare decat cei vaccinati?
Se spune mereu ca cei care aleg sa nu isi vaccineze copiii pe motive de constiinta ar pune in pericol restul populatiei si acesta este rationamentul din spatele multor legi ce vor sa puna capat exceptiilor de la vaccinare, exceptii ce exista momentan in toata SUA in legi federale sau statale. Trebuie sa aveti grija ca natura protectiei promise de multe vaccinuri moderne - aici incluzand majoritatea vaccinurilor recomandate de CDC pentru copii - nu au o baza solida pentru asemenea afirmatii. Am scris mai jos vaccinurile recomandate care nu previn transmiterea bolii pentru ca nu sunt facute sa previna transmirea infectiei (in schimb, sunt gandite da previna simptomele bolii) sau pentru ca ele sunt pentru boli netransmisibile. Persoanele care nu au primit vaccinurile mentionate mai jos nu prezinta un risc mai mare pentru populatie fata de cei care le-au primit, implicand faptul ca discriminarea impotriva copiilor nevaccinati intr-o scoala publica nu poate fi justificata.

1. VPI (vaccin polio inactivat) nu poate preveni transmiterea virusului polio. Virusul polio salbatic este inexistent in SUA de cel putin 20 de ani. Chiar daca virusul polio ar fi re-importat prin calatorii, vaccinarea pentru polio cu VPI nu poate afecta siguranta spatiilor publice. Va rog sa retineti ca eradicarea virusului polio salbatic este atribuita utilizarii unui vaccin diferit, VPO sau vaccin polio oral. In ciuda capacitatii de a preveni transmiterea virusului polio salbatic, utilizarea VPO a fost eliminata acum mult timp in SUA si a fost inlocuit cu VPI din cauza problemelor de siguranta.

2. Tetanusul nu este o boala contagioasa, ci mai degraba dobandit de la rani adanci contaminat cu spori de Clostridium Tetani. Vaccinarea pentru tetanus (prin vaccinul combinat DTaP) nu poate modifica siguranta spatiilor publice; este destinat doar pentru protectie personala.

3. In timp ce vaccinul DTaP este gandit sa previna efectele cauzate de toxina difterica, acesta nu este gandit sa previna colonizarea si transmiterea bacteriei Corynebacterium diphtheriae. Vaccinarea pentru difterie nu poate siguranta spatiilor publice; in cel mai bun caz este destinat doar pentru protectie personala.

4. Vaccinul pertussis acelular (Pa) (elementul final al vaccinului combinat DTPa), utilizat în prezent în SUA, a înlocuit vaccinul pertussis cu celula intreaga la sfârșitul anilor 1990, inlocuire urmată de o creștere fără precedent a cazurilor de tuseiconvulsiva. Un experiment cu infecție deliberată cu pertussis la primate a evidențiat faptul că vaccinul Pa nu este capabil să prevină colonizarea și transmiterea B. pertussis. FDA a emis un avertisment cu privire la această constatare crucială. [1] Mai mult, întâlnirea din 2013 a consiliului științific al CDC a evidențiat date alarmante suplimentare că variantele de pertussis (tulpini negative PRN) care circulă în prezent în SUA au dobândit un avantaj selectiv pentru a infecta persoanele care sunt la zi cu rapelurile DTPa , ceea ce înseamnă că persoanele care sunt la zi sunt mai susceptibile de a fi infectate și deci contagioase decât persoanele care nu sunt vaccinate.

5. Printre numeroasele tipuri de Haemophilus influenzae, vaccinul Hib acoperă numai tipul b. În ciuda intenției sale unice de a reduce transportul Hib simptomatic și asimptomatic (fără boală), introducerea vaccinului Hib a schimbat dominanța tulpinei față de alte tipuri de H. influenzae (de la a la f). Aceste tipuri au cauzat o boală invazivă de severitatea mare și creșterea incidenței la adulți în epoca vaccinării Hib a copiilor. Populația generală este mai vulnerabilă la boala invazivă acum decât a fost înainte de începerea campaniei de vaccinare Hib. Discriminarea împotriva copiilor care nu sunt vaccinați pentru Hib nu are niciun sens științific în epoca bolii non-tip H. influenzae.

6. Hepatita B este un virus transmis prin sânge. Nu se răspândește într-un cadru comunitar, în special în rândul copiilor care nu au șanse să se angajeze în comportamente cu risc sporit, cum ar fi folosirea acelor de catre mai multi copii sau sexul. Vaccinarea copiilor pentru hepatita B nu poate modifica în mod semnificativ siguranța spațiilor publice. În plus, admiterea la școală nu este interzisă pentru copiii care sunt transportatori cronici de hepatită B. Interzicerea admiterii la școală pentru cei care sunt pur și simplu nevaccinați - și nu transportă nici măcar hepatita B - ar constitui o discriminare nerezonabilă și ilogică.66

În concluzie, o persoană care nu este vaccinată cu vaccinuri IPV, DTaP, HepB și Hib din motive de conștiință nu prezintă un pericol suplimentar pentru public decât o persoană care este. Nu este justificată nicio discriminare.


Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu