joi, 4 iulie 2019

Din viata Sfantului Ioan Maximovici

Este posibil ca imaginea să conÅ£ină: 1 persoană, stând jos ÅŸi interiorDupă sosirea la San Francisco în anul 1962, Sfântul Ioan Maximovici şi-a stabilit reşedinţa în casa parohială a comunităţii ruseşti din oraş.

Cea mai impresionantă cameră din întreaga casă parohială este chilia arhiereului. Foarte mică şi modestă, chilia are numai un birou, un fotoliu şi câteva rafturi cu cărţi în mai multe limbi, printre care şi în limba română. Pe unul dintre pereţii chiliei este așezată fotografia părinţilor Sfântului, Boris şi Glafira, trecuți la Domnul în Venezuela, la sfârșitul anilor ’50. Sfântul îi îndemna pe credincioşi să se roage pentru părinţii săi, promiţând că la rândul său se va ruga mai mult pentru ei. Lângă scaunul Sfântului se află un tablou reprezentându-l pe Sfântul Ioan, în picioare.

Sfântul Ioan Maximovici avea un program foarte strict: dormea foarte puțin în fotoliul său pe durata nopții, se trezea foarte devreme pentru rugăciune; dimineața slujea Sfânta Liturghie în paraclisul din orfelinat sau la catedrală; de la ora 15 se slujeau Ceasurile, apoi avea activități în calitate de arhiereu; după-amiază târziu, lua o gustare ușoară împreună cu cei care îl însoțeau, apoi urma slujba Vecerniei. După aceasta, de multe ori mergea la spitale, pentru ajutorarea bolnavilor şi a celor nevoiaşi. Mânca foarte târziu, pe la 23.30 – 00.30 și apoi se odihnea puțin. Începând cu anul intrării sale în monahism, Sfântul Ioan Maximovici a renunțat să se odihnească în pat și, timp de 44 de ani, s-a nevoit într-un fotoliu.

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu