joi, 19 noiembrie 2020

Mitropolitul Atanasie al Limassolului despre cum s-a rezolvat problema lupilor din Muntele Athos

O să vă spun ceva care îmi apasă mintea să vă spun.

În 1990, când eram reprezentant al Sfintei Comunități a Muntelui Athos, Muntele Athos era plin de lupi.

Într-un mod paradoxal, multi lupi au intrat în Muntele Athos. Cei dintre voi care au venit în aceea perioada la Muntele Athos își amintesc că lucrurile erau periculoase. Lupii au mâncat multe animale, mulți catâri și animale care le serveau părinților. Și oamenii și călugării erau în pericol.

Așa că ne-am dus mai mulți Părinți la părintele Paisie, la Sfantul Paisie și i-am spus: Gheronda avem o mare problemă cu lupii, o să mănânce vreun om până la urmă.

Și într-adevăr problema era foarte mare. Să vedem poate facem vreo campanie, să-i aducem pe vânători pentru a-i urmări. Atunci Gheronda spune: nu vă e rușine? Să aduceți vânători ...

Să faceți rugăciune și lupii vor pleca! Dar cum să ne rugăm să plece lupii?

Unul, spuse el, dacă se roagă corect, în 3 luni vor dispărea. Și într-adevăr în 3 luni toți lupii au murit. Au prins o bacterie și au dispărut cu toții. Desigur, cel care s-a rugat a fost cu siguranță Gheronda Paisie.

Deci este nevoie de rugăciune. Virusul va dispărea dacă ne rugăm. Vrem oameni ai rugăciunii. Rugăciune arzătoare. Cu smerenie și pocăință. Avem nevoie de asta și toate celelalte vor fi aranjate.

12.11.2020
Mitropolitul Atanasie al Limassolului

Text preluat de pe Facebook

Introdu e-mailul pentru abonare:

Un comentariu: