vineri, 8 ianuarie 2021

Federația Provita prezintă motivele pentru refuzarea vaccinării cu seruri bazate pe celule de la fetuși umani avortați

 Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România prezintă argumente pentru care vaccinarea cu serurile obținute și din celule de la fetuși umani avortați trebuie refuzată.

Federația Provita, ca organizație susținătoare a principiilor pro viață nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați.

În solicitarea Federației stă ca fundament documentul creat de Dr. Wolfgang Wodarg, doctor in epidemiologie, fost președinte al Comitetului pentru sănătate al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și director al Departamentului de sănătate publică in administrația germană și de Dr. Michael Yeadon, cercetător de prestigiu, licenţiat în biochimie și toxicologie, doctor în farmacologie, fost șef al diviziei de cercetare la Pfizer timp de 17 ani, cunoscător al cercetării şi dezvoltării pentru noile medicamente, document trimis ca petiție către EMA, European Medicines Agency, cu obiecții imperative privind siguranța noilor vaccinuri anti Covid.

”Iar pentru că problema bioetică și morală a celulelor de fetuși avortați utilizați în producerea vaccinurilor este etichetată in mod eronat ca „teorie a conspirației”, ținem să precizăm câteva date concrete.

Institutul European de Bioetică a realizat încă din noiembrie raportul Vaccins contre le Coronavirus et utilisation de cellules de fœtus avortés: état des lieux . Potrivit acestui raport, există cel puțin două linii celulare (HEK293 și PER.C6) extrase de la fetuși avortați folosite în diferite etape ale producției de vaccinuri covid.

1. Etapa conceperii. E vorba de conceptualizarea, experiențele primare, specificările producției. Dintre producătorii de vaccin covid, regăsim la această etapă Astra Zeneca & University of Oxford.

2. Etapa producției. Vaccinul final este produs. Regăsim aici Astra Zeneca & University of Oxford.

3. Etapa testărilor. E vorba de testele de laborator, anterioare folosirii vaccinului pe scară largă. Regăsim aici: Astra Zeneca & University of Oxford; Moderna, Inc. & National Institute of Health; Pfizer & BioNTech.

Așadar, vaccinurile covid aprobate deja la nivelul UE au folosit linii celulare prelevate de la fetuși avortați, 3 tipuri de vaccinuri în etapa testărilor, iar cel de la AstraZeneca folosind în toate etapele producției aceste linii celulare.

Pentru acest motiv, Federația Provita, ca organizație susținătoare a principiilor pro viață nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați. Sunt date concrete din surse publice, recunoscute de firmele producătoare. Deci nu e nicio teorie a conspirației, ci fapte stabilite și coerență cu principiile etice și morale promovate de Federația noastră.

Mai multe pe stiripesurse.ro



Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu