Sufletul după moarte


---------------------------------------------------------------------------------------

sursa: sfaturiortodoxe.ro

IEROMONAH SERAFIM ROSE

Sufletul dupa moarte

EXPERIENTE CONTEMPORANE DUPA MOARTE
ÎN LUMINA ÎNVATATURII ORTODOXE DESPRE VIATA DE DINCOLO
Autorul traducerii din limba engleza: prof. Gratia Lungu-Constantineanu
Editie îngrijită de Protos. Teodosie Paraschiv
Cu binecuvântarea I.P.S. Serafim Joantă
Mitropolitul Europei Centrale si de Est

Traducere revizuită după The Soul after Death, by Fr. Seraphim Rose, Saint Herman of Alaska Brotherhood, 1998, Platina, California.
Mulţumim Pr. Damascene Christensen de la Sf. Mânăstire Ortodoxă Sf Herman din Alaska pentru sprijinul acordat reeditării cărţiiSufletul dupămoarte de Ierom. Serafim Rose, cât si pentru datele biografice ale Pr. Serafim transmise în exclusivitate pentru ediţia de faţă.SUFLETUL DUPĂ MOARTIeromonah Serafim Rose (1934-1982)

3 comentarii:

  1. „HARUL” DE LA SĂDINCA. Dorinţa mea duhovnicească de a mă bucura de harul Schitului Sădinca, s-a transformat într-o experienţă terifiantă: datorită unei averse torenţiale, în curba ne-sem-na-li-za-tă de la intrarea în Sădinca, maşina a derapat şi s-a întors la 180 grade alunecând lateral în şanţul limitrof şoselei. Pr. David ne-a trimis un jeep să ne scoată pe şosea, însă şoferul neglijent nu a ancorat bine şufa care scăpând ne-a proiectat cu botul maşinii în malul de pămând avariind bara, radiatoare, proiectoare, altele, pentru care tot el s-a enervat şi ne-a lăsat să ajungem singuri la schit. Dimineaţă, Părintele s-a oferit să ne ajute a ajunge la service-ul din Sibiu, aşa că l-a chemat pe ucenicul său -"Fratele Stelian", care apoi mi-a pretins 400ron pentru 35km, justificând că împarte egal cu schitul(?!), refuzându-l mi-a sechestrat maşina, încât şocat chiar am acceptat să i-o vând. O oră mai târziu aveam să sufăr un preinfarct. Oare acestea să fie roadele învăţăturii Pr. Arsenie Boca???

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim: nu spunea unul din marii duhovnici ca "in zilele din urma monahii se vor purta ca mirenii..."; nu trebuie sa te miri si ei sunt oameni si ii batjocoreste dracul mai rau ca prin ei sa batjocoreasca invatatura lui Hristos, de aceea sa ne rugam pt fratii monahi sa ii lumineze Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pr.David are si el ca toata lumea liberul arbitru asta nu nimiceste sfintenia pr.Arsenie Boca. Pr.Arsenie ia zis sa fie un monah bun.punct!

    RăspundețiȘtergere