duminică, 6 noiembrie 2011

Argila si proprietatile ei miraculoase

Argila, pamant miraculos, este intrebuintata din Antichitate in cosmetica si medicina naturista. Se spune ca frumusetea reginei Nefertiti a Egiptului era intretinuta cu masti si impachetari de argila, iar romanii o foloseau pentru a reduce inflamatiile interne si externe si pentru detoxifierea organismului. In timp, proprietatile miraculoase ale acesteia au fost dovedite si stiintific. Datorita continutului de sare naturala, magneziu, fier, cupru, cobalt, bariu, beriliu, aluminiu, mangan si saruri minerale este intrebunintata cu succes in medicina naturista si cosmetica, ajutand la ameliorarea si vindecarea unei palete largi de afectiuni. In natura poate fi gasita in patru culori – alba, verde, rosie, galbena sau bej, culoarea fiind data de substantele care se gasesc cu predominanta in continutul ei.

Argila verde se remarca printr-un continut mare de siliciu, magneziu, fier si apa. Aceasta este recomandata in tratarea bolilor inflamatorii osoase sau articulare. In cazul afectiunilor reumatologice s-au inregistrat rezultate spectaculoase dupa un tratament cu impachetari de 3-4 luni. Acest tip de tratament reda mobilitatea articulara, persoanele suferinde putand sa-si desfasoare activitatile zilnice fara a resimti durere sau tensiune in articulatii. Produsul se recomanda si in tratamentul tuberculozei sau al sinuzitei, prin aplicarea de cataplasme in zona palmanilor si pe frunte. Rezultatele sunt imediate, se observa o usurinta in respiratie si calmarea tusei in cazul tuberculozei si un drenaj al secretiilor, in cazul sinuzitei.

Argila alba, cunoscuta si sub numele de caolin, are in compozitia ei o cantitate importanta de calciu, silicat de magneziu si silicat de aluminiu. Aceasta este folosita cu succes in tratarea anemiei sau in diferitele cazuri de cancer. Atunci cand se administreaza intern, se consuma ca atare sub forma de granule sau pudra sau se bea apa argiloasa. In general apa argiloasa se consuma dupa ce a fost lasata la decantat 6-8 ore, timp in care toate mineralele si sarurile naturale existente in argila interactioneaza cu moleculele de apa, rezultand o apa bogata in substantele minerale cu proprietati curative si detoxifiante. Produsul este folosit in cosmetica in combinatie cu sucuri naturale de fructe, suc de legume, lapte sau iaurt. Mastile rezultate se aplica pe fata curata si demachiata pana la linia parului si se lasa sa actioneze pana cand se usuca. Se spala fata cu apa rece si se aplica o crema hidratanta. Efectul asupra pielii este cel al unui lifting facial, pielea devinind mai neteda si mai curata; aceste masti curata in profunzime porii pileii ajutand la indepartare excesului de sebum si a punctelor negre. Este un inlocuitor natural al pudrei folosite pentru ingrijirea pielii bebelusilor. Acest produs intra in compozitia multor produse cosmetice de tipul fardurilor de ochi sau pudra, deorece are o aderenta sporita pe fata si fixeaza culoarea acestor produse.

Argila rosie este ideala pentru tratarea afectiunilor pielii – acnee sau cuperoza, avand efect de calmare si de revitalizare. Pielea palida, obosita, lipsita de stralucire va capata un aspect sanatos si stralucitor daca este ingrijita cu masti pregatite cu acest produs. Se recomanda tuturor tipurilorde ten, neavand containdicatii. Se foloseste cu precadere in tratamentele externe, dar poate fi consumata si sub forma de apa argiloasa. Administrata intern, sub forma de apa argiloasa este un produs paleativ in tratamentul anemiilor, hemofiliilor, bolilor cardio-vasculare.

Argila galbena sau bej este bogata in cupru, zinc si potasiu, toate minerale esentiale cu proprietati detoxifiante. Intrebuintarile acesteia sunt multiple atat in medicina naturista cat si in cosmetica. Se foloseste cu precadere in tratamentele de remodelare corporala, facute in centrele spa. Cu ajutorul ei, prin tehnica impachetarilor la cald, se poate ameliora aspectul de celulita al pielii si se reduc vergeturile. Folosite cu regularitate aceste tratamente de intretinere corporala au rezultate spectaculoase: pierderea in greutate, o piele supla si neteda, lipsita de toxine. Impachetarile sunt indicate si in cazul drenajului limfatic sau in cazul problemelor circulatorii.

Argila joaca un rol important in curele de dezintoxicare ale organismului. Aceste cure sunt recomandate de cel putin doua ori pe an, durata unei cure fiind de o luna. In acest interval se consuma apa argiloasa care se prepara dintr-o cantitate de 200 – 250 de grame de apa plata in care s-au adaugat 5 – 10 grame de produs sub forma de granule sau pulbere. Apa se lasa la decantat de seara pana dimineata, cand se bea pe stomacul gol cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa. Pentru efecte maxime, in perioada curei de dezintoxicare consumati multe legume, fructe, peste, reduceti consumul de cafea, alcool si faceti cat mai multa miscare.

Acneea juvenila se trateaza cu ajutorul pamantului miraculos. Se prepara un amestec din apa plata cu argila si se aplica pe piele, pe suprafata afectata, lasandu-se produsul sa actioneze de seara pana dimineata. Efectul este cel de reducere al inflamatiei si rosetii, durata de vindecare a eruptiei specifice acneei se reduce si cel mai important aspect este acela ca pielea nu ramane patata de semne inestetice care dureaza uneori pe piele pana la cativa ani.

Sursa: dli.ro

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu