marți, 17 iulie 2012

Portretul lui Onan şi a urmaşilor lui

Citeste si Deschide ochii! Moartea sufletului: Desfranarea

Hormonii produsi de testicule sunt ca roua diminetii care invioreaza dezvoltarea si frumusetea florilor. Daca raman in corp sunt preluati in sange si hranesc toate organele, dar daca sunt in afara, atunci tanarul se ofileste. Ademenit de clipele placerii produse de eliminarea lichidului spermatic, tanarul incepator repeta tot mai des actul desfranarii, iar efectele nu intarzie sa apara.

Marcat de rusine si timiditate, patimasul se retrage dintre prieteni, se ascunde si cauta locuri tainice unde sa-si poata practica viciul. Nu-l intereseaza scoala, devine tot mai tacut si mai obosit, ritmul dezvoltarii firesti a trupului este incetinit, mainile incep sa-i tremure, ochii devin incercanati si privirea tulbure, comportamentul general nu mai are voiciune, memoria slabeste, iar bietul tanar devine agitat si parca imbatraneste inainte de vreme.
Daca patima desfraului sub orice forma si la orice varsta pune stapanire pe om, glandele genitale devin suprasolicitate sa risipeasca doar in afara, nu mai raman si hormonii cuveniti sangelui. Lipsita de acest stimulent, circulatia sangeluli devine anemica, produce dezechilibre trupesti si sufletesti iar daca tanarul continua desfranarea, milioane de celule mor si niciodata nu se mai regenereaza. in astfel de cazuri, medicii recomanda relatii sexuale cu femei sau casatoria, sperand la revenire la normalitate, dar din pacate necazurile continua, caci tanarul obisnuit cu onania nu mai simte atractie naturala fata de femeie, nici fetele nu se mai simt atrase de trupul flescait, anemic, imbatranit si dezechilibrat.

Ritmul sau biologic si sexual nu se mai potriveste cu ritmul femeii sanatoase, apar certuri si nemultumiri, infidelitati conjugale si apoi divortul. Daca femeia este mai ingaduitoare, nimerindu-se sa nasca si cpoiii, acestia vor fi bolnaviciosi, slabi de minte sau chiar handicapati.

Cauza nu este alta decat distrugerea celulelor nervoase prin stihia desfranarii parintelui ce l-a chemat la viata. Din aceleasi cauze ale viciului sexual, trupul patimasului se piperniceste, unele organe se atrofiaza, apare sterilitatea, nevrozele, frica de oricine, idei fixe, obsesii si halucinatii [mai ales sexuale], precum si o permanenta mustrare de constiinta.

Este cunoscut cazul poetului german Heinrich von Kleist, care a trait in 1777-1811, a carui viata a fost o continua alergare, asemeni unui haituit dornic sa scape de chinurile demonului voluptatii care ii stapanea trupul si cu fiecare placere presimtita il apropria de prapastia sfarsitului. Tragedia sexuala a lui Kleist a inceput din copilarie cand practica viciul onaniei in chip nemasurat. Slabiciunea vointei l-a ruinat trupeste, iar sufleteste se simtea manjit de voluptatea si urmarile ei covarsitoare. La 21 de ani era ros de rusine si scarba de el insusi, precum si de mania ca nu mai era capabil sa se apere impotriva acestei placeri demonice. Chinuit de singuratate, poetul a cautat timp de 10 ani, dorind cu ardoare sa gaseasca un partener dispus sa-l insoteasca in intampinarea mortii. Pana la urma a convins-o pe Henriete Vogel, o tanara bolnava de cancer. Heinrich von Kleist a fost marele poet tragic al germanilor, insa demonul desfranarii, cuibarit de timpuriu in coapsele sale, l-a stapanit toata viata. A lasat creatii de inalta valoare literara, dar in plina maturitate, la doar 34 de ani, scarbit peste masura, a devenit ucigas, apoi cu al doilea glont si-a curmat singur zilele. Prin stravechea inselaciune, demonul a triumfat, iar omul a cazut. Aceste amanunte se pot citi in cartea lui Stefan Zweig, intitulata "In lupta cu demonul".

Autoerotismul manifestat prin patima masturbarii este o prezenta reala si in vremurile noastre, luand uneori forme nimicitoare. Din dorinta intocmirii unui studiu cat mai veridic, bazat nu numai pe scrieri cunoscute, ci in egala masura pe realitati actuale, am zabovit cu luare aminte asupra multor cazuri concrete din viata tinerilor de azi, care la diferite varste se confrunta, cad, se ridica si lupta cu disperare pentru stapanirea stihiei sexuale. Iata numai cateva concluzii:

- nici unul dintre tineri nu tagaduieste ca practica masturbarea, iar inceputul are loc intre 11 si 15 ani.

- absolut toti, baieti si fete, confirma aparitia spontana a regretului si vinovatiei venite din profunzimea sufletului, chiar dupa prima incercare constienta si libera de masturbare.

- cat priveste frecventa in timp a viciului, diferentele sunt foarte mari. Cei mai virtuosi cad in ispita la un interval de 3 pana la 4 luni, iar cei mai patimasi ating recorduri incredibile, de 5 pana la 7 ori pe zi. Multi dintre ei s-au obisnuit sa-si satisfaca placerea macar o data pe zi, asa cum ar manca o inghetata.

Tristetea cea mare este ca nimeni nu le-a vorbit niciodata despre primejdiile si urmarile acestei aparent neinsemnate patimi. Unul dintre cei care-si risipesc zilnic comoara cea mai de pret a trupului sau si care incepuse deja sa se ofileasca, fara sa stie din ce motive, in urma unei discutii sincere pe care am avut-o cu el, a reusit sa se abtina doar 3 zile. Cand l-am revazut nu-mi venea sa cred ce schimbare considerabila s-a petrecut doar intr-un timp relativ scurt. L-am asemanat cu o floare vesteda care fiind udata si pusa la soare si-a deschis petalele si stralucea de frumusete, parfum si culoare. Este confirmarea efectului miraculos pe care hormonii produsi de testicul il exercita asupra intregului organism atunci cand nu sunt risipiti pe jos.

Printre publicatiile recente de specialitate au aparut unele studii care incearca sa prezinte masturbarea ca pe o practica total inofensiva [astazi in aproape toate revistele adresate tinerilor n.n.]. Iubitii mei prieteni, pentru a va putea convinge singuri care este adevarul in aceasta dilema, va rog sa priviti cu mare atentie intr-o oglinda si sa faceti o comparatie intre chipul dumneavoastra inainte si dupa un efort sexual prin masturbare si va veti convinge singuri. Este interesant de observat ca dintre toate devierile sexuale practicate de oameni, numai masturbarea apare si la cateva animale: maimuta, nutria si cainele. Oricat de divergente ar fi opiniile despre sexualitatea umana, un adevar razbate peste toate: cu cat patima desfraului, sub orice forma, incepe mai devreme si cu cat se repeta mai des, cu atat organismul uman devine mai vulnerabil, mai predispus la boli de tot felul, se imputineaza si imbatraneste inainte de vreme. In majoritatea cazurilor, alcoolul, cafeaua, tigara, drogurile sau multimea stimulentelor erotice, nu fac decat sa intretina pofta sexuala; toate biciuiesc pana la epuizare bietul trup, toate incearca sa adune ultimele faramituri de energie pentru a mai stoarce cateva clipe de desfatare si aparenta placere. Omul pornit pe calea desfraului nu-si da seama ca se face robul propriului sex si ajunge sa fie devorat de viciul acesta cumplit, care il desfigureaza si il arunca in bratele mortii.

Prof. Ion Lazăr

(Din cartea Ridicarea casatoriei la rangul de taina - Arsenie Boca )

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu