sâmbătă, 14 aprilie 2018

Părintele Justin Pârvu Tămăduitorul

Sâmbătă, 10 martie, aveam să ajung pentru a doua oară la mormântul Părintelui Justin Pârvu. Până să se întâmple asta am trecut însă prin mai multe ispite, care mă îndemnau să nu merg, astfel că nu i-am dat un răspuns sigur fratelui Claudiu decât în ultima clipă (care mă invitase cu el în Moldova și căruia țin să-i mulțumesc pe această cale pentru faptul că m-a contactat).

Astfel, după puține ore de somn (din cauza entuziasmului) am pornit la drum cu trupul obosit, dar și cu sufletul apăsat de diverse lucruri, printre care propriile păcate și nu numai. Am ajuns spre seara zilei de sâmbătă la Mănăstirea Petru Vodă, iar reîntâlnirea cu Sfântul Părinte mi-a produs multă bucurie. 

În acea seară, cât și pe parcursul zilei de duminică, am avut parte de multe momente (în timp ce mă aflam la mormânt) în care o mireasmă de mir cerească trimisă de Părintele Justin mi-a împrospătat sufletul și nu numai. Trebuie să mai menționez că din cauza oboselii, de obicei adorm greu, dar în seara de sâmbătă, după ce am ajuns în pat, am simțit o liniște și o bucurie ca și atunci când eram copil, astfel că am adormit repede. Sunt sigur că Părintele mi-a "facilitat" un somn mai rapid, chiar dacă nici în acea noapte nu am dormit prea mult.

După ce am ajuns acasă, timp de mai bine de o săptămână am avut parte de o bucurie asemănătoare celei din Săptămâna Luminată, iar pe lângă asta pot să afirm că am avut parte de o restabilire sufletească, duhovnicească și, implicit, trupească. Această bucurie, stare m-a ajutat să renunț, de exemplu, la un lucru nefolositor și "pierzător de timp" din domeniul tehnologiei.

Cam aceasta este, pe scurt, experiența de care am avut parte acasă la Părintele și după aceea. Am scris nu pentru mine, ci pentru a mărturisi, încă o dată, faptul că Părintele Justin Pârvu este un mare Sfânt, un Tămăduitor, care va ajuta în continuare poporul.

În final, mai adaug și eu câteva din rândurile unui cântec dedicat Părintelui: "iubirea ta răzbate din țărână și nimeni n-a rămas nemângâiat".

Pentru rugăciunile Sfântului Părinte Justin Pârvu, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. Amin

Hristos a Înviat!

Vlad Herman

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu