sâmbătă, 7 octombrie 2023

Hram 2023: Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase spre închinare

Și în acest an, sărbătoarea cea binecuvântată a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei debutează cu tradiționala rânduială a așezării raclei cu moaștele Sfintei Parascheva în baldachinul ridicat în curtea Catedralei Mitropolitane. 

Sâmbătă dimineața, 7 octombrie, racla cu moaștele Ocrotitoarei Moldovei a fost scoasă de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Începând de astăzi, mii de pelerini din toată țara, precum și din întreaga lume ortodoxă, sunt așteptați la Iași pentru a se ruga celei care de 382 de ani binecuvintează ținuturile noastre.

O frumoasă tradiție păstrată de mulți ani în istoria Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași a fost împlinită și anul acesta, cu prilejul hramului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Racla cu moaștele Sfintei a fost purtată pe umeri de un sobor de 32 de preoți, și a fost depusă spre închinare miilor de pelerini care sosesc la Iași în această perioadă. Anul acesta, ziua de 7 octombrie a reprezentat momentul scoaterii sfintelor moaște din Catedrala Mitropolitană și așezarea lor în baldachinul special amenajat și împodobit cu flori, situat în fața Căminului preoțesc „Sfântul Gheorghe”.

Mai multe pedoxologia.ro

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu