joi, 11 decembrie 2014

Cine se teme de Sfintii Inchisorilor? Conducerea IICMER se OPUNE descoperirii martirilor si eroilor anti-comunişti

Marius Oprea, istoric şi cercetător al crimelor regimului comunist, a acuzat conducerea IICCMER( Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc)  că nu mai doreşte căutarea şi dezgroparea rămăşiţelor pământeşti ale celor care au fost ucişi de către fostul regim, instituţia având acum alte priorităţi.
Se termină anul 2014. 
Se încheie Centenarul Coposu care, slavă Domnului, s-a desfăşurat aşa cum se cuvenea. 

Însă eu nu am mai săpat nimic. Cu o singură excepţie, (descoperirea şi exhumarea unui dezertor la Sângeorz băi), nu am mai adus la lumină nici un partizan, deţinut ori ţăran ucis de securitate şi îngropat anonim prin cimitire, păduri ori pe cîmpuri. Pentru că guvernul României, prin reprezentantul său numit în fruntea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a considerat şi consideră că nu e oportun să continuu săpăturile la Aiud şi Târgu Ocna. Şi nici în alte locuri. Că nu e o prioritate. Am înţeles că, pe de o parte e vorba de o reorientare a activităţii IICCMER, nu spre investigarea crimelor comunismului, ci doar spre o constatare a lor şi pe de altă parte, că nu ar fi cazul ca acest tip acţiune să fie considerată o concurenţă la Holocaust, anume o echivalare a crimelor comunismului cu Holocaustul„, afirmă Marius Oprea.
Marius Oprea afirmă că banii cheltuiţi pe cocteiluri ar fi permis deshumare a cel puţin opt eroi îngropaţi în gropi comune la Aiud.
„Dovada concretă a crimelor, anume – descoperirea osemintelor celor ucişi – are o mult mai mare putere decît toate colocviile şi simpozioanele plătite din banii de la bugetul de stat. Acestea, desfăşurate în genere cu mari cheltuieli şi-au dorit să demonstreze că în România se întîmplă ceva; ei, bine, nu s-a întâmplat nimic. Doar cu paharele de şampanie servite la un cocteil, după lectura unor referate, s-ar fi putut exhuma încă, cel puţin, opt morţi la Aiud.
Eu cred că şi Holocaustul şi crimele comunismului sunt cele două feţe ale aceleiaşi monede – crime împotriva umanităţii – şi ar trebui judecate fără termen de comparaţie, dar cu acelaşi cîntar al moralei şi al justiţiei. 
Adică, la fel. 
E sfîrşit de an. Oamenii îşi doresc sănătate, împliniri, daruri. 
Ceea ce îmi doresc eu este ca anul viitor, să pot pleca din nou în căutarea „poporului pierdut”„, a scris el pe facebook.

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu