marți, 19 iulie 2016

Parastas pentru marele duhovnic maramureșean, Lavrentie Șovre

În urmă cu 14 ani, în zi de mare sărbătoare, în 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Mare Proroc Ilie, lua drumul veșniciei un mare duhovnic maramureșean, părintele Lavrentie Șovre. Părintele Lavrentie Șovre s-a născut în 25 septembrie 1923 în satul maramureșean Trestia și a adormit în Domnul în ziua de 20 iulie 2002, în vremea săvârșirii Tainei Sfântului Maslu, în biserica Mănăstirii Frăsinei.

Părintele Lavrentie Şovre s-a nevoit până la sfârşitul vieţii sale pământeşti în ctitoria Sfântului Ierarh Calinic, din judeţul Vâlcea, la Mănăstirea Frăsinei cunoscută pentru aspra nevoinţă şi mai ales pentru rânduiala specifică Sfântului Munte Athos, acolo unde nu au voie să intre femeile.

În amintirea marelui duhovnic, ucenicii săi îl vor comemora pe părintele Lavrentie Șovre, la Biserica închinată Sfântului Proroc Ilie din Baia Mare. La 14 ani de la plecarea la Domnul a marelui duhovnic, fiii săi duhovnicești din Maramureș îi invită pe toți cei care doresc să ia parte la comemorarea și parastasul care vor fi săvârșite în 20 iulie, la Biserica Sfântul Proroc Ilie de pe strada Victor Babeș din Baia Mare, paroh Vasile Borca. Parastasul va fi oficiat în cadrul Sfintei Liturghii care va începe la ora 10. La eveniment va fi prezent și părintele protosinghel Chesarie Bertea, care în prezent slujește la Biserica Sfânta Maria din New York, Statele Unite ale Americii.



Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu