vineri, 22 martie 2019

VIDEO: Liderul unionist George Simion critică afirmațiile președintelui României care consideră că românii și moldovenii sunt două popoare

În cadrul unui festival de film, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat că Românii și Moldovenii sunt două popoare, referinduse că unirea Basarabiei cu România va fi posibilă “atunci când vor vrea cele două popoare”.
La puțin timp după această afirmație a apărut și reacția liderului unionist George Simion care, în mod ferm, atrage atenția președintelui României că românii și moldovenii sunt un singur popor:

Nu există două popoare pe cele două maluri ale Prutului. Există numai un singur popor… Nu există două națiuni. Există o singură națiune română, de la Nistru până la Tisa. Dacă sunt partide politice care ne-au făcut de rușine, nu înseamnă că trebuie să tolerăm aceste gafe impardonabile. Vă rog nu vă mai bateți joc și nu ne mai numiți în diferite feluri pe noi cei care susținem căsătoria dintre un bărbat și o femeie și cei care am votat la referendumul din 6-7 octombrie.
Nu suntem de stânga. Nu-i apreciemm pe cei care au condus înainte de 1989 și conduc și acuma. Dumneavoastră ca președinte ar fi trebuit să ne reprezentați pe noi, pe toți românii: unioniștii, conservatorii, cei care credem în valori morale.
George Simion a înființat fundația “Acțiunea 2012” care militează pentru unirea românilor din Basarabia cu țara mamă România și păstrarea conștiinței naționale românești în stânga Prutului. Pentru acțiunile intreprinse de el în acest sens, liderii de la Chișinău i-a pus interdicție de a intra în Republica Moldova. Cu toate acestea, el nu se dă bătut încercând să ducă această luptă mai departe din dreapta Prutului.
Afirmația lui Klaus Iohannis, a fost facută în data de 19 martie 2019 în cadrul dezbaterii „Președinte sau cetățean / Om politic și societate civila”, în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului organizată de Asociația „One World Romania”. Menționăm că această asociație a militat pentru neparticiparea romanilor la referendumul pentru familia tradițională organizat de „Coaliția pentru Familie” și susținut de Biserica Ortodoxă Română.
prof. Grigore M. Vaida

Introdu e-mailul pentru abonare:

Un comentariu:

  1. Daniel Savulescu - Bucureşti24 martie 2019 la 17:36

    Frumoasa atitudine. Felicitari pentru acest tanar unionist.

    RăspundețiȘtergere