vineri, 3 august 2012

Mihai Valica: "De 22 de ani ne conduc oameni care nu au inimă, nu au creier, nu au suflet, n-au nimic, numai orbire, şmecherie şi plan, planul hoţilor"

Şi atunci să revenim la cei care doresc să ne orbească, nu vedeţi că ne orbesc pe faţă? De când a început campania electorala, dacă dai drumul la câteva posturi de televiziune, te îngrozeşti. Există astăzi un top al promisiunilor orbitoare. Aceştia, iubiţi credincioşi, săracii, sunt nesimţiţi, acesta-i cuvântul. Ei trăiesc în mormântul nesimţirii, ei sunt deja morţi. Dacă un mort nesimţit încearcă să te conducă pe tine, îţi dai seama unde ne-a dus orbirea şi nebunia unora. De aceea, iubiţi credincioşi, să nu ne lăsăm orbiţi în faţă de cei care fac promisiuni, de cei care fac tot felul de aberaţii, de cei care fac tot felul de lucruri urâte, numai să ca să mai câştige un vot în plus. De aceştia, iubiţi credincioşi, să nu vă lăsaţi orbiţi, să le spuneţi: du-te, te rog şi te poartă de aici. Să-i invităm frumos: Domnule, lasă-mă în pace că tu nu te poţi conduce pe tine, cum să conduci o comunitate sau o ţară sau un neam?

Noi ne auto-orbim, deci este o auto-orbire că te laşi dus de minciuna ăluia. Tristeţea aici e - când te auto-orbeşti. Ce înseamnă auto-orbire? Auto-orbire înseamnăcă te faci că nu vezi. Deci Dumnezeu ţi-a dat ochi, ai ochi, ai creier, ai minte, ai suflet. Dar te auto-orbeşti, te faci că nu vezi. Deci există omul care orbeşte, dar e mai drastic când te auto-orbeşti, că te faci că nu vezi. Vezi că te fură, vezi că te vorbeşte de rău, vezi că dă legi împotriva neamului şi a credinţei, vezi că te vinde pe bucăţele, vezi că face praf ţara şi demolează şi tu taci. Asta înseamnă auto-orbire. Vai şi amar de cei care se auto-orbesc sau se fac că nu văd!

Cea mai gravă este, după părerea mea, auto-orbirea, cand ne facem că  nu vedem dezordinea, nesimţirea unora, tupeul şi atâtea altele, mă fac că nu văd. Nu aşa. De aceea ne-a dat Dumnezu ochi, şi încă doi ochi, să spunem nu răului, să aducem lumină şi nu orbire, şi mereu să fim pregătiţi, ca acolo unde încearcă cineva să ne orbească, să-i spunem: noi ne ghidăm dupa lumina lui Hristos. Hristos spune foarte frumos: Eu sunt lumina lumii.

De aceea, iubiţi credincioşi, este extrem de importantă rugăciunea în perioada alegerilor, să nu ne lăsăm orbiţi. De 22 de ani ne conduc oameni care nu au inimă, nu au creier, nu au suflet, n-au nimic, numai orbire, şmecherie şi plan, planul hoţilor. Deci nu mai merge. Şi cum ne dăm seama că celălalt a orbit? Atunci când nu mai are bun simţ, nu mai are măsură, nu mai are nimic decât el şi o bucăţică din neamul lui, eventual soacra dacă mai intră în neamul lui. Eu cred că după 22 de ani de orbire, 22 de ani în care ne-au orbit unii sau ne-am lăsat orbiţi, sau ne-am auto-orbit, a venit clipa în care să spunem: Stop acestei orbiri.

Predica susţinută de Părintele Mihai Valica, la Biserica Sfintei Treimi din Vatra Dornei, 20 mai 2012

Articol apărut în revista Atitudini, numărul din iunie 2012

Citeste si Mihai Valica despre Catedrala Mantuirii Neamului Romanesc Jefuit, Sclavagist, Omorat, Terfelit

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu