marți, 11 septembrie 2012

REMEMBER: Cine încearcă să submineze ortodoxia românească?






Ultimul non-incident transformat de către mass-media într-un adevărat scandal, demonstrează (de parcă mai era nevoie), că se caută cu orice preţ reducerea românilor la statutul de animale imbecilizate ce îşi dispreţuiesc propria istorie şi deci însăşi fiinţa lor naţională. E ca şi cum ţi s-ar cere să îţi urăşti mama…



Ce s-a întâmplat pe scurt? Pe saitul Hotnews SRI, a apărut ştirea că Părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă, i s-a cântat de ziua lui imnul Sfântă Tinereţe Legionară de către un cor de maici, complet cu dovada oferită de filmul ataşat ( merită ascultat Părintele Iustin, începe să vorbească la min. 6:40 )








Ca o măsură practică de eradicare a astfel de atitudini perimate şi de-a dreptul periculoase, suspecţii obişnuiţi şi-au ridicat capul comun din cuib, pentru a sâsâi ameninţător din limba despicată:  Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului – MCA România transmite un protest oficial Patriarhiei Române, atragind atenţia asupra “promovării, în lăcaşurile de spiritualitate ortodoxă, de către membrii Bisericii Ortodoxe Române, a ideologiei extremei drepte”.

Nu ne puteau dezamăgi, nu-i aşa? Implicaţiile sunt mai adânci totuşi decât par, iar cititorul atent va realiza ce s-a întâmplat. În preajma cinstitului Părinte, s-au fofilat unii a căror misiune este de a-l discredita şi odată cu el, implicit ortodoxia românească, care nu poate fii altfel, decât naţionalistă.

O ortodoxie care nu mai e a neamului nostru, este una a vrăjmaşilor lui.

Şi tot ca de obicei, comentariile românilor bat de departe lamentările unora care şi-au făcut din suferinţele trecute, un adevărat monopol – să ne delectăm:
am ramas fara cuvinte. macar incetul cu incetul afla lumea in ce tara traieste…. sper…

Da stimatilor, traiti intr-o lume in care mai exista si ROMANI.

Repede ati inceput sa dati cu pietre. Si cu ce a gresit Parintele Parvu, ca e adeptul romanismului, ca s-a opus bolsevicilor in inchisoare pana la sange?

In alta ordine de idei, m-am tot gandit ce s-ar fi intamplat daca nu rusii castigau razboiul, si nu sunt singurul convins ca acum Romania ar fi fost inscrisa pe o alta traiectorie.

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului nu are decat sa oracaie… Comunismul cine l-a instalat la noi, nu Ana Pauker si cu gasca de evrei? Mai are rost sa contabilizam cati evrei a deportat Antonescu si cati romani au omorat dupa aceea evreo-comunistii?

Precizez ca nu simpatizez deloc cu legionarii si nu sunt antisemit, dar nu are omul voie sa asculte mai nou cantece legionare ca sare comitetul pentru combaterea lui peste..

Foarte frumos! Patriotism adevarat! Daca nu ne vom ridica,tuciurii vor controla tara.Se vor zvarcoli stramosii nostri in mormant.Nu va dati seama dar suntem o tara cucerita.Cea mai perversa dominare si subjugare.Statul roman a vandut tot.Acum este un vataf,strangator de biruri pentru cei cu perciuni creti si lungi.Suntem o tara bogata.Am fost granarul europei.Resurse energetige.Petrol,carbuni,aur.Si poporul roman se zbate in saracie.Dupa revolutie nu aveam nici o datorie fata de bancile internationale.(poate si de aceea l-au omorat de Craciun ,la revolutie,ca sa dea un exemplu celorlati conducatori de stat,ca sa nu faca ca el).Acum avem 90 de miliarde de euro datorie.Si cu banii acesti nu s-a facut nimic.Partidele politice sunt niste actori pe o scena controlata.Conducatorii nostri de dupa 89 s-au vandut pe cativa arginti.Cititi cu atentie Doina de Mihai Eminescu(varianta necenzurata).Un sfant al romanilor este Eminescu. Ma doare sufletul vazand cum tara mea dulce e tinuta in bezna si secatuita si batjocorita.Dumnezeu sa ne ierte pacatele si sa ne ajute!

Sa presupunem ca nu-i cintau Sfinta Tinerete Legionara ci Porniti Inainte Tovarasi , sau Sa fii Partidului Ostean sau Internationala . S-ar fi sesizat vreun ONG pentru promovarea in manastiri a valorilor comuniste ? Categoric niciunul . De ce ? Extrema stinga este tolerata si acceptata desi ideologia comunista a facut incomparabil mai mult rau Romaniei si lumii in general . Extrema dreapta este tratata CU ALTA MASURA desi legionarii au fost la putere doar citeva luni , nu 50 de ani . In aceste conditii am exagera oare daca am trata protestul acelor ONG-uri cu o indiferenta politicoasa ?

Oamenii pot canta fix ce vor ei… Atata timp cat nu impusca pe nimeni … pot canta fix ce vor ei. E dreptul lor sa se exprime? Da sau nu? Eu nu ii sustin si nici nu ii aproba insa o sa ma lupt pentru dreptul lor de a canta fix ce isi doresc.

Si ca veni vorba… ce e aia Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitsmului….? Mi se pare ciudat ca exista asa ceva? De ce nu un centru pentru monitorizarea copiilor care mor de foame in lume? Sau un centru pentru monitorizare si combaterea efectelor razboaielor? Sau un centru pentru pace? Ma gandeam si eu asa…:)

Parintele Iustin Parvu este un fost detinut politic anticomunist. Mai precis 17 ani de puscarie crancena la Aiud. Pentru ca altora, inclusiv tie sau mie sa ne fie mai bine!

Si unul dintre serpii de serviciu:
Nu este doar un accident. Il puteti asculta pe ayatollahul Parvu dezvaluind o conspiratie mondiala:
“sunt iudeii de alta data care au ucis 14 mii de prunci…si azi au acelasi plan de criminalitate in viata poporului crestin ortodox.”

cand o sa faci si tu 16 ani de puscarie pentru credinta ta (daca ai vreuna, dar n-as crede..) poti vorbi.. pana atunci, pune mana si citeste.. daca n-ai carti, poti cauta pe google despre perioada interbelica, reeducarea de la Pitesti, inchisorile comuniste, rezistenta din muntii fagarasului, rezistenta din muntii banatului, etc. Apoi vino si povesteste-ne despre legionari.

Garda de Fier, cosmarul comunistilor.


Daca ati stii suficienta istorie ,atunici ati fi stiut si faptul ca sentimentul antievreiesc(nu antisemit-ca semiti sunt si arabii,etiopienii,etc) este destul de vechi in randul populatiei si a intelectualilor romani,dar mai ales in randul preotimii,care-i considera pe evrei ucigasii lui Iisus si iudaismul principala amenintare(a avut grija Sf. Augustin de asta).un om de 92 de ani care a trait cu perceptiile lui asupra lumii luate din alta epoca in care nu sareau atatia in sus de “indignare” nu poate fi judecat ca si-a exprimat o opinie asupra unui subiect, gresita sau nu e dreptul lui…noi sarim sa aruncam repede cu piatra,dar ar trebui sa acceptam ca asta e istoria noastra si cei cu mentalitatea aia dobitoaca americana (nu imi plac americanii!) political correctness trebuie sa inteleaga ca astfel de mentalitate de a gandi si de a te exprima doar in termeni ce sunt considerati “corecti” nu o sa faca din noi decat o alta turma de oi proaste si credule cum au ajuns americanii.

Am urmarit cu atentie mai ales primul videoclip. Mai curand este o rememorare, in niciun caz o incercare de propaganda. De altfel, mai sunt si alte cantece “patriotice” cantate. Mi se pare exagerat tot tam tam-ul. Mai mult, se mai faci si o asociere, pretins inocenta cu pozitia parintelui fata de pasapoartele biometrice, in conditiile in care chiar commisarul european Viviane Reding si-a exprimat ingrijoararea (http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/jurnalul-national/viviane-reding-respectarea-vietii-private-o-prioritate-in-era-digitala-504614.html), doar ca sa lasi sa se inteleaga ca luarile de pozitie contra, vin din partea unor duhovnici smintiti (cum scrie cineva dintre comentatori “ortodoxismul de caverna”), miroase a altceva.

Si apropo de Miscarile de Extrema Dreapta si atinsemitsmul si pogromurile inspirate ele, cum se face ca toata au fost condamnate la Nurnberg, mai putin Miscarea Legionara din Romania si Strasnicii din Bulgaria?
Imi vine greu sa cred ca oamenii aceia care au dat inclusiv pedespse cu moartea criminalilor nazisti, n-au avut in fata lor o singura proba despre “criminalii” legionari. Si inca un fapt, pe care pur si simplu nu-l poti omite: cat or fi gresit oamenii astia, dar au platit cu ani de inchisoare grea si cu regim aparte de detentie, ba, daca cititi paginile jurnalului lui Nicu Steinhardt, s-ar putea sa aveti si surprize, ca sa nu mai vorbesc de cazurile unui Valeiu Gafencu sau Ioan Ianolide.

N-am nevoie sa fiu pro sau anti parintele Justin Parvu, ca sa realizez ca e inca o incercare de discreditare publica a unuia dintre ultimii duhovnici de talent din partea cuiva care s-a strecurat in preajma parintelui ca sa-i faca rau.

RONCEA.RO SURSA REALA A IMAGINILOR: corect ar fi ca hotnews sa prezinte profesionist sursa reala a imaginilor prezentate de agentie…iar link-ul catre filmuletul cu maicile ce ii canta parintelui cantecele legionare este semnalat pe blogul cu mult mai mare audienta www.roncea.ro

site-ul neasumat deschis dar creat de fratele lui Victor Roncea dupa cum rezulta foarte clar si de aici: http://www.youtube.com/watch?v=Xdi9xcTvgxI&feature=related

Majoritatea comentariilor de mai sus, cu cateva exceptii, ne arata o intoleranta excesiva pentru aceasta stire, intolerantza izvorata din nestiinta, prostie sau circumcizie. Aflandu-te pe orice alta pozitie din cele mentionate, e greu sa crezi ca iti vine sa comentezi ceva referitor la maicutele de la Manastirea Petru. Un pic de retinere ar fi poate recomandata. In fond ce vreti sa se intample, sa vedeti autoritatile cum aresteaza maicutele si le acuza de aberatii?

Jos romanii, sus evreii ! Inrebari retorice: 1) oare mai au romanii dreptul la a gandi si a simti liber? 2) oare libertatea romanilor inseamna dreptul evreilor de a ne obliga sa-i uram pe legionari? 3) oare oamenii trebuie demonizati pentru ideile lor, sau pentru faptele lor? CONCLUZIE: Cenzura si prigoana evreiasca privitoare la istoria Romaniei este mai dura si mai antinationala decat cea promovata de comunisti.

Foarte frumos! Legionarii au avut un ideal si o orientare. Spre deosebire de oamenii din ziua de azi, care sunt ca animalele.

Luptam pentru Pace! Tovarasi,
Legionarii au fost cei mai mari dusmani ai Partidului Comunist din Romania, ai bolsevismului, ai Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, ai miscarii comuniste si muncitoresti, ai internationalismului proletar si ai marxism-leninismului. Credeam ca i-am omorit pe toti, dar vedem acum ca au mai ramas citiva. Si mai au si indrazneala sa cinte, sfidind astfel o lume intreaga care a inteles ca viitorul de aur al omenirii e comunismul european sub conducerea inteleapta a tovarasului Barroso si a celorlalti tovarasi marxisti de la UE. Azi cinta, miine vor comite atentate sinucigase. Uitati-va ce fizionomii fioroase au maicutele! Si ce indemnuri la violenta profereaza Justin Parvu! Acesti banditi si teroristi crestino-fascisti trebuie arestati, dezarmati si dati pe mina unui tribunal al poporului care sa aiba in componenta doar evrei, de la judecator pina la grefier si aprod. Vor sti ei cum sa procedeze.

Luptam pentru Pace!

Proletari din toate tarile, uniti-va!

Itzik Pauker-Borila
victima a Holocaustului,
Kibutzul “Drum Nou”, Israel

P.S. Vind bicicleta, astept provincia.

Stau si ma intreb ce e mai grav : ca un preot cu un trecut anticomunist fabulos asculta poate cel mai frumos imn creat vreodata in limba romana, ca muzicalitate sau ce fac exponentii clasei politice care extermina prin politicile lor sociale si economice poprul roman, de 20 de ani . La ziua dansului asculta omul ce are placere, sau trebuia sa asculte guta sau copilul minune ! Atunci era roman ???

Ascultati versurile si ignorati propaganda! Eu stiam ca orice forma de cenzura duce pana la urma la dictatura. Se pot usor identifica atat cenzorii, cat si dizitentii. Si de cand un cantec este automat expresia intentiilor meschine, doar pentru ca odata in istorie a fost simbolul unei miscari. De altfel, sunteti siguri ca stiti adevarul, sa fie el laturile pe care le-ati citit prin manualele de istorie comuniste?

Nu fac nici o propaganda si nu ridic pe nimeni in slavi, doar ca imi repugna iddea de a face parte din masa de manevra a unor manuitori de interese, cu nimic mai presus unii de ceilalti!

Si ascultati ce spune moshu! Cata dreptate are cand vorbeste despre istorie si depre rolul nostru in Europa! Sunt ateu, dar ii dau dreptate lui Iustin Parvu: Romania conteaza; ieri, azi si maine. Si asta doar pentru ca NOI suntem parte din ea si avem stramosi si urmasi aici pe acest pamant blestemat si iubit.
Pentru ca aparent omul sfinţeste locul, chiar printre gunoaie, manele, mici si …

Un cântec istoric ne-aduce aminte
Că frații în veci vor fi frați!
Un cântec de luptă bătrân ca Unirea
Voi compatrioți ascultați:

Treceți batalioane române Carpații
La arme cu frunze și flori,
V-așteaptă izbânda, v-așteaptă și frații
Cu inima la trecători.

Traiasca Romania!

Legionarii au fost singurii romani adevarati, chiar au vrut sa faca ceva pt noi si au si facut. Restul, comunsiti, capitalisti sunt doar interese straine..

Fioarose maicutele care-l serbau pe unul din ultimii romani adevarati ai neamului romanesc. Oare daca-i cantau “Treceti batalioane”, sau “Nimic pe lume nu-i mai sfant” cum era? Marile natiuni au ajuns MARI pentru ca au considerat nationalismul ca ceva sine qua non pentru identitatea neamului lor. “Eu, ca nationalist, am gindit multa vreme ca natiunea e punctul terminus al evolutiei universale. Cind dispar popoarele, intram in Turnul Babilonului” Petre Tutea.

Patria se apara cu arma sau Legea! Daca nu ar fi asa, nici Tepes, nici Stefan cel Mare, nici Mircea cel Batran, Mihai Viteazul sau Corneliu Zelea Codreanu, nu ar fi existat in istorie ca patrioti, ci ca slugi. Astazi patria se apara cu Diplomatia si Armele democratiei, care sunt Legea si aplicarea ei. Dar patriotii sunt blamati de catre tradatorii care NU aplica legea. Ei si cei care-i sustin au toate motivele sa ponegreasca memoria adevaratilor patrioti, care, da, i-au vanat ca pe niste tradatori de neam! Istoria nu se uita!
La Multi Ani Parinte Iustin! Sa ne traiesti vesnic in memoria neamului !

Sursa: Lumea dupa Eufrosin

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu