Candela se află în faţa Sfintei Mahrame a Domnului, icoana nefăcută de mână a Sfintei Feţe a lui Hristos /gr. Mandilion/, după cum precizează site-ul în limba rusă cu informaţii din Sfântul Munte.
Mai multe mijloace de informare elene au scris anterior că ar exista o tradiţie, potrivit căreia dacă această candelă se mişcă în zile de sărbătoare ea prevesteşte evenimente fericite, iar dacă se mişcă în zile lucrătoare /cum a fost cea de 12 aprilie şi cea de 13 aprilie/ este un semn al venirii unor mari nenorociri şi încercări.
Monahii de la Schitul ''Sfânta Ana'' nu consideră însă că trebuie făcute astfel de presupuneri în legătură cu minunea văzută la biserica lor, îndemnând oamenii la rugăciune. ''Numai Dumnezeu ştie ce se va întâmpla. Nu trebuie să facem presupuneri şi să cădem în deznădejde, ci să ne rugăm'', a spus unul din călugării schitului, citat de agionoros.ru.
La începutul acestei săptămâni, agionoros.ru scria că Sfânta Chinotită /consiliul de conducere al Sfântului Munte Athos format din toţi reprezentanţii celor 20 de mănăstiri din Sfântul Munte/ ar urma să se întrunească pentru a da o interpretare minunii ce se petrece la Schitul ''Sfânta Ana''. Deocamdată, această întrunire nu a avut loc.
Schitul se află pe teritoriul Mănăstirii Marea Lavră, cea dintâi aşezare chinovială din Athos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu