vineri, 20 septembrie 2013

Importanta siliciului pentru organism

Un anume mineral este esential pentru construirea de oase, intarirea sistemului imunitar, absorbtiei de calciu si construirii de unghii, par si dinti puternici si totusi majoritatea oamenilor nu se gandesc prea mult la acesta. Este vorba de siliciu. Siliciul sustine producerea de catre corp a unei enzime numite polihidroxilaza, care este implicata in formarea colagenului din oase, cartilagii si tesut conjunctiv.

Gasit in migdale, mere, sfecla, telina, seminte (macinate) de in, cereale integrale, struguri, alge, ovaz, ceapa, pastarnac, capsuni si seminte de floarea-soarelui, siliciul este totusi deficitar in dietele multor oameni.

Aici sunt cateva dintre cele mai comune semne ale deficitului de siliciu:

Incretire/ridare excesiva a pieliiInsomnie

Iritabilitate

Crampe musculare

Slaba dezvoltare a oaselor

Unghii moi sau sfaramicioase

Subtierea sau pierderea parului

Desigur, aceste simptome pot fi un semn al altei probleme de sanatate, deci este important sa mergi al doctor. Dar este de asemenea important sa te asiguri ca mananci destule alimente bogate in siliciu. De obicei iti ia cam doua luni dupa adoptarea unei diete bogate in siliciu pentru a vede o diferenta.

In plus pe langa mancatul multora dintre alimentele mentionate mai sus, o alta buna sursa de siliciu este planta coada-calului. Nu, aceasta planta nu are nimic in comun de fapt cu caii, este doar numele unei plante care creste in solul nisipos din zonele umede. Aceasta planta este o magazie importanta de minerale si alti nutrienti importanti, in special de siliciul.

Coada-calului este disponibila in majoritatea magazinelor naturiste si cu alimente organice in capsule, ca planta uscata, pliculete de ceai si extract alcoolic (tinctura). Pentru capsule si tinctura urmati instructiunile de pe ambalaj. Pentru planta uscata folositi o lingurita de planta uscata pentru o cana de apa calda. Turnati apa peste planta si lasati asa circa 10 minute, apoi beti trei cesti zilnic. Puteti citi mai multe despre coada calului si oase in articolul: Coada calului si paiele de ovaz doua surse excelente de calciu pentru oase si dinti.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.care2.com/greenliving/build-stronger-bones-nails-and-hair.html
Preluare dupa Viata in verde viu

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu