miercuri, 25 septembrie 2013

Pe cand si in Romania? Guvernul din Georgia acorda familiilor 600 dolari pentru al treilea copil si 1.200 pentru al patrulea

Guvernul naţiunii georgiene are ca scop creşterea ratei de natalitate în ţară şi trebuie să mulţumească Patriarhului Bisericii Ortodoxe a Georgiei, care este acum naşul a 11 000 de copii, inclusiv 400 de copii botezaţi duminică.

Familiile creştine ortodoxe care au doi copii decid acum să aibă al treilea sau al patrulea copil, de când Patriarhul Georgian, Preafericitul Ilia al II-lea a început botezurile în masă în 2008 şi a promis să devină naş pentru toţi aceşti copii.Părinţii a 400 de copii au venit duminică şi au participat la Patriarhie la o ceremonie săvârşită de patriarch în Tbilisi, spunând că au decis să mai aibă un copil, după ce au fost asiguraţi că însuşi primatul Bisericii îl va boteza, raportează The Associated Press.

Patriarhul a încurajat pe toţi familiştii să mai aibă copii, împreună cu preşedintele Georgiei, Mikhail Saakashvili, care a spus că ţinta sa este de a creşte populaţia ţării la 5 milioane până în 2015.

Mai mult de 80% dintre georgieni sunt creştini ortodocşi şi Constituţia Georgiei recunoaşte rolul special al Bisericii Ortodoxe în istoria ţării, însă garantează independenţa Bisericii faţă de stat.

Preşedintele Georgiei a declarat că Biserica are meritul de creştere a ratei de natalitate cu 25% între 2005 şi 2010. De asemenea, în aceeaşi perioadă avorturile au scăzut cu 50%.

Guvernul Georgian a anunţat că în acest an toţi păriţii vor primi un premiu de 600$ pentru al treilea copilşi 1200$ pentru al patrulea copil.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christianpost.com via doxologia.ro

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu