miercuri, 29 ianuarie 2014

Parintele Amfilohie Branza si maicile de la Diaconesti, la Chisinau (VIDEO)

Agăţată în coasta muntelui şi ascunsă pe jumătate sub aripa pădurii, mănăstirea Diaconesti pare un cuib de pasare rară… Duhovnicul obştei mănăstirii este Parintele Amfilohie Brânză. Cine doreşte să afle mai multe despre această mănăstire şi vieţuitorii ei pot merge în Ţară, la mănăstirea Diaconesti. Dar pentru mulţi dintre cei care nu au această posibilitate, graţie relaţiilor pe care le are mănăstirea cu ASCOR Chişinău şi Fundaţia “Vasiliala”, filiala Chişinău, Parintele Amfilohie a venit la Chişinău cu o parte din obştea măicuţelor de la Diaconeşti. A venit să se întâlnească cu fraţii de peste Prut, să-i cunoască mai bine, să comunice, să le dea sfaturi în diverse dileme ale vieţii cotidiene şi, în dar… un frumos buchet de colinde.

Între timp au vizitat comunitatea mănăstirilor “Sfîntei Înălţări a Domnului” - Noul Neamţ de la Chiţcani, "Sfânta Cuvioasa Parascheva” de la Hâncu, “Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi, sediul ASCOR Chişinău şi Fundaţiei “Vasiliala”, filiala Chişinău. Colinde, comunicare, discuţii-dezbateri, schimb de opinii cu creştini ortodoxşi, dar şi cu persoane de alte confesiuni, cu tineri, părinţi, copii au constituit agenda vizitei comunităţii obşteşti de la mănăstirea Diaconesti la Chişinău. Relaţia de parteneriat cimentată în ultimii doi ani dintre Biblioteca “Alba Iulia” şi ASCOR Chişinău, Fundaţia “Vasiliala”, filiala Chişinău a favorizat o vizită a părintelui Amfilohie Brânză şi a celor 15 măicuţe la bibliotecă.

De fapt, această relaţie de colaborare este şi o nouă posibilitate de cunoaştere şi promovare a activităţii bibliotecii noastre, a colecţiei de carte şi a serviciilor în diverse medii comunitare, surse de informare (presă, bloguri, emisiuni tv, inclusiv în România). Şi iată încă o ocazie de a prezenta biblioteca în afara ei…
La început de an nou, 2014, în seara zilei de 9 ianuarie, sala de la etaj a bibliotecii s-a dovedit a fi arhiplină în aşteptarea oaspeţilor de la Diaconeşti.

De fapt, întâlnirea era preconizată pentru un grup restrâns de persoane: bibliotecari, ascorişti, membri ai Fundaţiei “Vasiliala”, iar vizita consta dintr-un buchet de colinde pentru bibliotecarii şi cititorii bibliotecii. Vestea acestei vizite a ajuns la urechile mai multor doritori de a asculta colinde româneşti şi sfaturi duhovniceşti de la Parintele Amfilohie Branză. Şi s-au adunat peste 100 persoane…

În sala de la parter, la intrare, un grup de copii – cititori au întâlnit colindătorii cu pîine şi sare şi cu “Bine aţi venit la Biblioteca “Alba Iulia”. Sus, la etaj, părintele şi măicuţele cu greu şi-au făcut loc în sală. Cei adunaţi, cu drag de măicuţe şi duhovnicul lor, au ascultat colinde, au adresat întrebări şi au primit răspunsuri, au dialogat pe marginea obiceiurilor şi datinilor din cadrul Sărbătorilor de iarnă pină seara tărziu…

Cu siguranţă, şi de această dată vestea despre Biblioteca “Alba Iulia” şi cei care-i păşesc pragul va ajunge la românii de peste Prut.

bibliotecalbaiulia.blogspot.ro

 

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu