vineri, 23 noiembrie 2012

Părintele Amfilohie Brânză: "Învăţaţi-vă disciplina în biserică"


"Habar n-are omul ce înseamnă Sfânta Liturghie! Am zis că acum o să pun dupa ce a început Liturghia, ca să se respecte momentul ală, că dacă te duci în întârziere la un examen nu mai intri. Da' ce, se duce cu două zile înainte, stau şi dorm pe trotuar pentru o viză în ţări străine, că să nu piardă intrarea la ambasadă şi la biserică vii când vrei şi cum vrei îmbrăcat şi faci ce vrei.

Nu vă supăraţi, nu vreau cu sila, dar o să trebuiască să pun aici un cordon când a început Liturghia şi dai pomelnice la o maică. Eşti nevinovat pentru că nu ai avut încotro sau ai avut un necaz, dar Dumnezeu ştie.

Cei care vin, să păstreze liniştea şi respectul pentru cei care au venit din timp, pentru ca Liturghia să fie Liturghie şi să o trăieşti. Ai prins jumate, trăieşte jumătatea aia, dar nu bâş, bâş, bâş. Învăţaţi-vă disciplina în biserică, eu v-o spun pentru că ţin la voi şi dacă n-aş spune-o, vă las în păcat, dar cred că nu-i rea voinţă, e neştiinţă, e neglijenţă, jumătăţi de măsură. Pe noi ne omoară jumătăţile de măsură".

Părintele Amfilohie Brânză, predică pe 28 martie 2012

Restul predicii, mai jos.



Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu