vineri, 23 noiembrie 2012

Părintele Amfilohie: "Suntem din ce în ce mai sclavi în ţara noastră"

Duşmanii neamului românesc sunt impresionaţi cum poate să dăinuie peste veacuri acest duh de rugăciune, de dorire a solidarităţii noastre.

Conducătorii noştri, care se bat cu pumnul în piept pentru democraţie de la un electorat la altul, sunt nişte fiinţe corupte în mod evident, care niciodată nu pot să asigure o libertate de trărire sănătoasă a românului în ţara lui, pentru că suntem din ce în ce mai sclavi în ţara noastră şi nicicum nu pot asigura că vor da la o parte piatra pe care globalizarea şi mondializarea au pus-o deasupra sufletului nostru, a neamului românesc.

De asemenea, în ceea ce priveşte justiţia socială, care vrem să fie o dreptate pentru toţi românii, nici pe departe aceşti corupţi nu pot să ne-o asigure şi numai orbii pot să creadă că aceşti oameni care se bat cu pumnul în piept pentru dreptate socială ne-o pot asigura.

Nu mai are rost să spun despre această campanie pornită cu atâta înverşunare, ca să dezintegreze moştenirea religioasă a poporului nostru şi să desfiinţeze sfânta noastră credinţă şi sfânta noastră Biserică Ortodoxă, ca generaţiile viitoare să nu mai aibă de unde să-şi tragă seva de viaţă.

Trăim drama în care chiar conducătorii noştri spirituali au luat mâna de pe popor şi ne-au abandonat pe mâna politicului şi a justiţiei corupte, să facă ei ce vor cu ţara aceasta şi cu poporul cel binecredincios.

Nu se poate să nu vedeţi şi să nu suferiţi cu toţii, când clerul, şi clerul nostru superior, a îmbrăcat haina muţeniei în cazul acestui călugăr (n.r. este vorba despre prigonirea călugărului de la Tanacu, închis şi dezbrăcat de haina monahală în mod abuziv), care s-a silit, după rânduiala bisericii, împreună cu măicuţele de acolo, să salveze din ghearele satanei un suflet chinuit de duhurile necurate.

Dar când ziariştii, dar când politicienii, dar când justiţia lipsită de Dumnezeu au ei ultimul cuvânt, iată ce se petrece! Această tăcere a noastră este deopotrivă cu laşitatea, care nu poate să atragă decât suferinţa şi scăderea credibilităţii credinţei în popor.

Fragmente din predica părintelui Amfilohie Brânză, ce poate fi ascultată în întregime aici

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu