Tratatul de la Lisabona permite cetatenilor Uniunii Europene sa demareze referendumuri la nivel european pe diverse teme. Mai multe personalitati si organizatii pro-vita din Uniunea Europeana au lansat o initiativa pina acuma unica, si anume, protejarea dreptului la viata a copilului nenascut din momentul conceptiei. Pentru a constrange Parlamentul European sa dezbata si sa supuna la un referend aceasta initiativa e nevoie de peste un milion de semnaturi. Dorim ca si Romania sa se alature acestui proiect nobil si sa dea cit mai multe semnaturi. Semnaturile se dau online. Mai multe organizatii pro-vita din Romania si-au dat mana pentru a mobiliza publicul din Romania sa dea cit mai multe semnaturi. Au alcatuit nota explicativa de mai jos si o publicam si noi, cu rugamintea ca ea sa fie semnata si raspindita cit mai pe larg.
Pina cind se pot da semnaturi? Pina in mai 2013.
Start colectare semnături on-line pentru iniţiativa „Unul Dintre Noi”
Iniţiativa cetăţenească „Unul Dintre Noi” îşi propune să adune un milion de semnături, prin care să se ceară autorităţilor europene protecţia juridică a dreptului la viaţă, a demnităţii şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane din momentul concepţiei, în domenii care ţin de competenţa Uniunii Europene.
Obiectivul principal este respectarea demnităţii şi integrităţii embrionului uman. Pentru a da dovadă de coerenţă în exerciţiul atribuţiilor sale, Uniunea Europeană ar trebui să interzică şi să pună capăt finanţării activităţilor care implică distrugerea embrionilor umani, în special în domeniul cercetării, al ajutorului pentru dezvoltare şi al sănătăţii publice.
Comitetul organizatoric al acestei acţiuni este: Quintavalle Josephine, reprezentând Prolife Alliance, Marea Britanie; Vari Filippo, reprezentând Movimento per la Vita, profesor de drept constituţional la Universitatea Europeană de la Roma; Puppinck Patrick Gregor, director la Centrul Europen pentru Lege şi Justiţie, Franţa;Baltroszewicz Jakub, reprezentând Fundaţia Pro Humana Vite, Polonia; Liebner Manfred, preşedinta Fundaţiei Stiftung Ja Zum Leben, Germania; Frivaldszky Edith, reprezentanta organizaţiei Together for Life Association, Ungaria; Latorre Alicia, reprezentanta Federaţiei asociaţiilor provita, Spania. Iar acţiunea este promovată de multe organizaţii provita din Europa.
In cazul în care cel puţin un milion de cetăţeni europeni, din cel puţin şapte ţări, susţin această cauză, atunci ei pot înainta Comisiei Europene un act juridic prin care să se recunoască cererea făcută de cetăţeni. Comisia are obligaţia să răspundă la această cerere, iar susţinătorii ei pot explica adecvat motivele pentru care au înaintat această petiţie.
Carlo Casini, preşedintele Mişcării pentru Viaţă (Movimento per la Vita) din Italia şi preşedinte al Comisiei pentru Probleme Constituţionale a Parlamentului European susţine că este necesară „o mai mare mobilizare a conştiinţelor pentru a învinge resemnarea şi tăcerea în faţa agresiunilor împotriva vieţii”, adăugând că „este vorba de a duce la îndeplinire cuvintele istorice care, în numele egalităţii şi demnităţii umane, au eliberat scalvii, i-a promovat pe negri, cer oportunităţi egale pentru femei, proclamă drepturile omului”.
Această iniţiativă cetăţenească în favoarea vieţii este o oportunitate pentru a oferi Europei energia pentru o reală reînnoire civică şi morală „deoarece, la originea sa, mai ales în gândirea părinţilor fondatori, Uniunea nu ar fi trebuit să fie numai o uniune economico-monetară, o piaţă unică, capabilă să optimizeze economiile naţionale, ci o Europă care să promoveze pesoana umană. Chiar şi astăzi ideea unei Europe ancorate în respectul şi promovarea demnităţii umane, a drepturilor omului, al egalităţii dintre naţiuni sunt puternic prezente în drepturile primare ale Uniunii şi în numeroase acte ale instituţiilor sale.”
Iniţiativa nu poate schimba în mod direct legile statelor Uniunii Europene legate de dreptul la viaţă, dar obligă Parlamentul European să supună dezbaterii această invitaţie de propunere legislativă venită dn partea cetăţenilor europeni.
Preşedintele Mişcării pentru Viaţă din Italia, Carlo Casini a subliniat: „Nu sunt suficiente un milion de semnături. Nu sunt suficiente 7 naţiuni. Dorim să fim prezenţi cu o voce puternică ce să se ridice din toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene”.
Pot semna persoanele peste 18 ani (16 ani în Austria), din toate cele 27 de ţări ale EU până la data de 10 mai 2013.
Unde Se Semneaza Petitia?
Petiţia poate fi semnată on-line pe pagina Comisiei Europene aici: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do
sau pe pagina iniţiativei, aici: www.OneofUs.eu/ro
Ştiri în limba română dedicate acestei iniţiative pot fi găsite pe blogul Unul Dintre Noihttp://unuldintrenoibucuresti.wordpress.com/, iar pe Facebook este creat un eveniment cu aceeaşi denumire, unde, de asemenea, mai puteţi citi informaţii: https://www.facebook.com/events/448137288553206/?fref=ts
Invităm organizaţiile care promovează valorile vieţii şi familiei să susţină iniţiativa “Unul Dintre Noi”.
Persoană de contact: Daniela Păun, Coordonator naţioanal, Bucureşti, România, Tel mobil: 00 40 77 12 88 033
Tel fix: 00 40 3141 56 353
Tel fix: 00 40 3141 56 353
Organizaţiile din România care şi-au exprimat susţinerea iniţiativei “Unul Dintre Noi”:
Darul Vieţii, Timişoara
Federaţia organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România
Asociaţia Familia şi Viaţa, Roman
Familii Noi din Mişcarea Focolarelor (Opera Mariei)
Alianţa Familiilor din România
EVENIMENT PRO-VITA LA CHISINAU PE 23 FEBRUARIE
E oportun sa facem si anuntul urmator, primit de la prietenii nostrii din Republica Moldova ieri.
Pe 23 februarie, intre orele 9 si 12 va avea loc un eveniment pro-vita la Chisinau, o conferinta despre avort si apoi lansarea unui scurt-metraj cu numele “Si cu copilul ce facem...?” Evenimentul se va desfasura laCinematograful Patria-Lukoil din sectorul Riscani al orasului Chisinau. Sala poate acomoda pina la 400 de persoane iar colegii nostri doresc sa asigure ca sala va fi plina. Evenimentul va consta si din diferite prezentari privind avortul, industria avortului, profitul clinicilor de avort, imoralitatea avortului, si alte subiecte similare. Rugam pe toti prietenii si cititorii nostri din Republica Moldova sa participe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu