joi, 1 noiembrie 2012

Cititor al blogului, despre solutia impotriva fricii: "Intoarcerea la Dumnezeu"

Un cititor al blogului a postat un comentariu la articolul Studenta romanca la Londra: "Dumnezeu a fost ucis de Occident" pe care il redau integral mai jos.

Catalin Ciobanu · 

Cred în acţiune şi reacţiune, în determinism social, în balanţa bine-rău care se manifestă în toate timpurile istoriei. Când anticorpii unui sistem social - învăţaţii, oamenii culţi şi see you bun simţ - intră într-o stare de amorţire, neglijând misiunea pe care o au în această viaţă, răul nu stă pe loc, el lucrează... preia puterea şi capătă puteri nemăsurate.

Trebuie să regăsim asumarea, responsabilitatea, ca umbră a conştiinţei şi, nu în ultimul rând, unirea în cuget şi-n simţiri! Actuala stare de lucruri nu este rezultatul acţiunii sau inacţiunii celor slabi şi indiferenţi, ba mai mult, aş zice că nici a celor înrăiţi - poate că, dacă eu aş fi fost mai bun, mai înţelept şi mai responsabil, nici cel de lângă mine n-ar fi devenit rău - ci a celor buni şi puternici, care stau deoparte, în dulcele statut de spectatori.

Poate ne întrebăm ce generează această lipsă de atitudine şi acest repaus, însă răspunsul este simplu: frica! acest duşman al omului, care i-a pătruns în adâncul sufletului, creându-i starea de slăbiciune, nehotărâre şi rătăcire, dar există o soluţie, ca întotdeauna, iar aceasta este întoarcerea la Dumnezeu. Doamne ajută!

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu